Kapadokya güzelliklerini ziyaretçilere cömertçe sunuyor!

Birçok efsane ve hikayelere konu olan peribacaları, yerli ve yabancı turistlerin adeta çekim merkezi haline geldi. Peribacaları ve ilginç kaya oluşumlarıyla rağbet gören ve Kapadokya'yı ziyaret eden turistler, son günlerde sık sık sisle kaplanan manzarayı, bölgeyi en iyi şekilde yansıtan yeri olan Uçhisar Kalesi'nden izliyor.

15.02.2024-15:57 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-15:57) Kapadokya güzelliklerini ziyaretçilere cömertçe sunuyor!

Geçmişte dönemlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya'nın simgelerinden Uçhisar Kalesi, turistleri ağırlıyor. Bölgenin geniş coğrafyasının keyifle izlenebildiği 179 metre yüksekliğindeki dev peribacası turistlerin doğal güzellikleri izlemesine imkan tanıyor.

Sisin getirdiği bulutların üzerindeki hissi!

Köklü geçmişi Roma imparatorluğuna dayanan ve o dönemde oyularak içine çok sayıda oda yapılan ve 1960'lı yıllara kadar belde halkının barınma amacıyla kullandığı yapının, zirvesine merdivenleri tırmanarak çıkan turistler başka bir yerde eşi ve benzeri olmayan manzarayı seyrediyor. Yaşanan doğal olaylarının sunduğu güzellikler beraberinde, bölgenin sisle kaplandığı anlarda bulutların üstünde olma hissi ve görüntüsü sunan zirveyi ziyaret eden turistler oldukçs memnun bir halde dönüyorlar.

''Sis farklı bir doku kazandırıyor!''

Kapadokya sis görüntüsü

AA'dan ulaşılan bilgilere göre, Çinli turist Sun Kaichun, ilk defa ziyaret ettiği Kapadokya'daki tarihi ve doğal dokulardan etkilendiğinden bahsederek, sisli havanın çevreye farklı bir görünüm ve farklı bir doku kattığına değinen Kaichun, "Sabah vakitlerinde güneşli bir güne başladık. Sonra sis başladı ve etraf görünmez oldu. Bu yüksek noktadan etrafı izlemek çok keyifli'' şeklinde konuştu.

''Kapadokya çok güzel!''

Yine Çinli bir turist olan Liu Zhiyuan, fotoğraflardan tanıdığı Kapadokya'da gezinti yapmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirterek, "Burada çok farklı manzaralar var. Sis bastırınca kalenin zirvesine çıktık ve fotoğraf çekiyoruz. Kapadokya çok güzel'' dedi.

Peribacanın sunduğu güzellik başka bir yerde yok!

Kapadokya sis görüntüsü

Yerli turistlerinde hayran kaldığı bölgeyi ziyaret eden isimlerden olan Mustafa Erdem de sisin etkisiyle peribacaları ve kaya oluşumların çevresinde ortaya çıkan görüntüyü "muhteşem" olarak belirtirken, bölgedeki yabancı turistlere bilgiler sunan turist rehberi Tuğşad Baş, Kapadokya'nın yılın 12 ayı farklı görünümlere bürünerek ziyaretçilerine sürprizler sunduğunu söyledi. Çok fazla zenginliği içinde barındırdığını, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile ilgi çekici konumda olduğunun altını çizen Baş, şunları kaydetti: "Kapadokya'yı diğer turizm destinasyonlardan ayıran özelliği yeryüzü yapısıdır. Peribacalarının sunduğu manzarayı başka hiçbir yerde bulamazsınız. Sis burada çoğunlukla kendini gösteren bir hava olayı. Sis bürüdüğünde Kapadokya çok farklı bir güzellik kazanıyor. Buradaki tarihi yapılar özellikle Çinli misafirlerimizin çok dikkatini çekiyor. Hava koşullarının ortaya çıkardığı manzarayı çok beğeniyorlar. Zaman zaman etkisini gösteren sis bölgede daha farklı bir ambiyans oluşmasına neden oluyor. Kapadokya, yaz aylarında ayrı bir görünüme kavuşuyor, kış aylarında tamamen beyaz örtüyle kaplanınca da başka bir güzellik sunuyor."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal