Kanser Riskini Artıran Besinler

Kanser riskini artıran besinler oldukça fazla. Bunların önemli bir kısmını gündelik yaşam içinde çok sık tüketiyoruz. Ancak ne kadar zararlı olduğunu bilmiyoruz. Hem sağlıklı hem de uzun bir yaşam için hangi besinlerin kanser riskini arttırdığını bilmek gerekiyor. Bu konuyla ilgili tüm ayrıntılar haberimizde...

08.06.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:25) Kanser Riskini Artıran Besinler

Kanser riskini arttıran besinler şöyle;

  • Birçok kişinin büyük bir keyifle tükettiği patlamış mısırın kansere neden olduğu açıklandı. Ancak bu direk olarak yiyeceğin kendisinden kaynaklanmıyor. Çünkü burada asıl dikkat çeken sorun, mikrodalga olarak bilinen torbaların hemen iç yapısındaki PFOA adı verilen madde. Gerçekleştirilmiş olan klinik testlerin ardından bunun testis, pankreas, karaciğer, mesane gibi farklı kanser türlerine neden olduğu kanıtlandı.
  • Kanser riski taşıyan besinlerin içinde konserve olarak satışı yapılan ürünler de var. Buradaki temel problem ise depolamanın yapılmış olduğu alan. Çünkü buralarda öne çıkan temel malzeme BPA. Bundan dolayı kanser riski her daim çok yüksektir.
  • Hem tütsülenmiş hem de işlenmiş olan kırmızı etlerin çok büyük bir risk olduğunu söyleyelim. Sosis, sandviç, hamburger gibi ürünlerde kanser oranı tam yüzde 22 olmuş durumda.
  • Bunun yanı sıra cips, kanserin en bilinen nedenleri içinde dikkat çekmekte. Üstelik birden çok özelliğinden dolayı bu şekilde tanımlanıyor. Buna göre yüksek derecede yağ büyük bir risk. Ayrıca yapay olarak bilinen tatlar da var. Koruyucu maddeleri unutmamak lazım. Bunların tümü insanlar için büyük bir risk.
  • Tüm bunlara ek olarak çiftlik somonunun da kansere neden olduğunu söylemek lazım. Çünkü bunların yaklaşık yüzde 60'lık olan bölümünün yaptığı diyetin içinde kanser yapan birçok değişik madde var. Bundan dolayı bu üründen genellikle uzak durmanın çok mantıklı olacağını hemen ifade etmek gerekiyor.
  • Gerek trans gerekse hidrojenize olarak tanımlanmış olan yağların çok büyük bir risk içerdiğini hemen söyleyelim. Bu iki tip yağın çok sık kullanımının temel nedeni ürünlerin taze kalmasını sağlamak. Fakat yağlar büyük bir risk içeriyor.
  • Kanser yapan besinler içinde beyaz unun olduğunu unutmayın.
  • Bunun yanı sıra başta ülkemiz Türkiye olmak üzere birçok ülkede yasaklanmış olan GDO'lu gıdalardan her daim uzak durmak lazım. Bu sayede çok sağlıklı bir biçimde beslenmeniz mümkündür.
  • Tüm bunların yanı sıra yapay olan tatlandırıcılar, alkol, salamura gıdaların da kansere neden olduğunu hemen söyleyelim.

Kanserden Korunmak İçin Hangi Gıdalarla Beslenmek Lazım?

Kanser riskini arttıran besinler olarak bilinen yiyeceklerden her daim uzak durmak gerekiyor. Hatta kansere karşı çok büyük bir koruma sağladığı için daha farklı ürünlerle beslenmek gerekiyor. Bunların içinde ahududu, yaban mersini, pişmiş domates, lahana, brokoli gibi besinler gelmekte. Kesinlikle çok bir biçimde tüketimini sağlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal