Kanadalı Profesörden Amerikalılara Tehdit Gibi Uyarı!

Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon, 'Globe and Mail’ gazetesine yazdığı yazıda, 2005 yılında Amerikan demokrasisinin çökeceğini ve en geç 2030'da da Washington'da sağcı diktatoryal bir yönetimin kurulacağını dile getirdi.

04.01.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-17:08) Kanadalı Profesörden Amerikalılara Tehdit Gibi Uyarı!

Yeni Şafak’ın haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım 2022 yılında gerçekleşen seçimlerde ve 6 Ocak 2021 yılında yaşanan Kongre Baskını sonrasında ülke demokrasisine yönelik endişelerin arttığı ifade edildi. 

Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon, 'Globe and Mail' gazetesindeki köşesinde Amerika Birleşik Devletleri’ni bekleyen felaketleri yazdı. Profesör Homer-Dixon, kaleme aldığı yazıda, 2025 yılında ABD demokrasinin çökeceğini ve 2030 yılında Washington'da sağcı diktatoryal bir yönetimin kurulacağı değerlendirmelerinde bulundu. 


Profesör, 2005 yılında Amerikan demokrasisinin çökeceğini ve en geç 2030'da da Washington'da sağcı diktatoryal bir yönetimin kurulacağı tahminlerinde bulundu. 

ABD DEMOKRASİSİ ÇÖKECEK

Profesör Thomas Homer-Dixon, ABD’de 2030 yılında sağcı diktatörlüğün yönetiminde olacağını dile getirdi. Kaleme aldığı yazıda ‘güneyimizden büyük bir fırtına yaklaşıyor’ diye seslendiği kendi ülkesine ABD demokrasisinin çökeceğini ve bu duruma karşı hazırlıklı olunması talebinde bulundu. 

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE 2024 BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

'Globe and Mail’ gazetesinde yer alan yazıda, 2024 yılında ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden başkanlık adayını koyacağına ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım 2022 yılında gerçekleşen seçimlerde yaşanan benzer olayların görülmesi halinde, oy sonuçlarının Cumhuriyetçi eyaletler tarafından kabul edilmemesiyle ülkenin siyasi bir krize sürüklendiğini ifade etti. 

SİYASİ İSTİKRARSIZLIK VE İÇ SAVAŞ

Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon, kaleme aldığı yazısında 2014 yılında da kimsenin Donald Trump'ın ABD Başkanı olacağını tahmin edemeyeceğine dikkat çekti. Profesör, 2025 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde siyasi demokrasinin çökeceğini ve bu sorunun ilerleyen zamanlarda da siyasi iktidarsızlığa ve iç savaşa doğru sürükleyebileceğini aktardı. Yazıda, en geç 2030 yılında Washington'da bir sağcı diktatoryal yönetimin kurulacağı yönünde tahminlerini paylaştı. 

GENERALLER DE BAHSETMİŞTİ

Washington Post gazetesinin Aralık ayında yer alan haberde, ülkede son başkanlık seçimi sonrasında ordunun partizanlaştığını ve emir komuta zincirinin bölündüğünü kaleme alan üç emekli general 2021 yılındaki seçimlerin ordu içinde ayaklanmanın olacağını ve darbenin tetiklenebileceği değerlendirmelerinde bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal