Kan grubu nereden, nasıl öğrenilir? Kan grubu öğrenmek için aç mı tok mu olmak gerekiyor? Kan grubu öğrenmek için test nerde yapılır?

Kan grubunun nasıl öğrenildiği pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Kan grubunu bilmeyen birçok insan bulunurken, kan grubu öğrenmenin zor mu kolay mı olduğu araştırılıyor. Kan grubunu bilmeyenler, kan grubu nasıl öğrenilir? Açken kan grubu öğrenilir mi? Kan grubu nereden öğrenilir? Gibi sorulara yanıt arıyor.

13.05.2022-12:39 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-12:39) Kan grubu nereden, nasıl öğrenilir? Kan grubu öğrenmek için aç mı tok mu olmak gerekiyor? Kan grubu öğrenmek için test nerde yapılır?

Kan grubu insanların sahip oldukları kanların özelliklerini sınıflandıran bir sistemdir. Kan grubu insanın kanındaki antikorlara bakılarak belirlenir. Kan grubu A, B, AB ve 0 olmak üzere 4 gruptan oluşur. Bunlara ek olarak RH değeri pozitif (+) ve negatif (-) olabilir. İnsanların kan gruplarını bilmeleri büyük önem taşır. Kaza ve beklenmedik durumlarda kan ihtiyacı ortaya çıktığında kan grubunun bilinmesi müdahaleyi hızlandırarak hayat kurtarır.

Kan grupları bilimsel yöntemlerle belirlenir. İnsanların alyuvarlarında bulunan antijen isimli protein yapıları vardır. Kan grubunu öğrenmek için yapılan testlerde bu protein yapılarına isim verilir. Kan grubu öğrenmek için gereken testler; sağlık ocaklarında, aile sağlık merkezlerinde, özel ve kamu hastanelerinde, kan merkezleri ve Kızılay’da yapılır. 

Kan grubu ne kadar sürede öğrenilir

Kan grubu ne kadar sürede öğrenilir?

Bir sağlık kuruluşuna giderek test yaptıran kişi, kan grubunu 20-30 dakikalık sürede öğrenebilir. Kan grubu evde veya internette söylenen yöntemlerle öğrenilemez. Kan grubunu öğrenmek isteyen kişi bir sağlık kuruluşuna başvurmak durumundadır. Aksi bir şekilde kan grubunu öğrenmek mümkün değildir. Aç veya tok olmak da kan grubu testi için önemli değildir. Aç veya tok olmak kan grubunu etkilemez.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal