Kamuyu 25 milyar TL zarar ettiren şirketlere karşı 'Demir Yumruk' operasyonu başladı! İçerisinde Erol Evcil'inde olduğu 3 suç örgütü lideri gözaltına alındı

Söz konusu demir-çelik fiyatlarını manipüle eden ve tam tamına 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarar ettiren şirketlere karşı Demir Yumruk operasyonu düzenlendi. İşte haberin detayları...

28.06.2022-12:38 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-13:43)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Demir Çelik Sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine ilişkin, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri, MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu. Söz konusu gruba KOM ekipleri de destek oldu. 

Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit edildi 

Öte yandan oluşturulan ortak çalışma grubu operasyonun hazırlık aşamasında her bilgi, belge ve en ince detayı titizlikle değerlendirilirken, 10 ay boyunca dinleme ve fiziki takip tedbirlerini de uyguladı. Ardından bu çalışmaların sonucunda Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit edildi. 


Paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç el edildi 

Ayrıca bu suç örtülerinin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki başka firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3'üncü şahıslar üzerinden kurmuş oldukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları yapılan çalışmaların ardından belirlendi. 

Sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattılar 

Söz konusu firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile birlikte kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları belirlendi. (2021 de organizasyon çerçevesinde paravan firmaların düzenlenmiş olduğu fatura tutarı yaklaşık Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim için ayırmış olduğu ödenek tutarı kadar) 

Eş zamanlı ‘’Demir Yumruk’’ operasyonu düzenlendi 

Ankara Emniyeti, Vergi Denetim Kurulu ve MASAK personelinden oluşan ekibin 10 aylık en ince detayına kadar titiz çalışması sonucunda, bu sabah saatlerinde operasyon için harekete geçildi. Ayrıca Ankara merkezli aralarında İstanbul, Hatay, İzmir, Adana ve Kocaeli illerinin de yer aldığı 29 ilde eş zamanlı "Demir Yumruk" operasyonu düzenlenmiştir. Operasyonda 840 ekip, 2100 personel, 250 Vergi Müfettişi ve MASAK personeli söz konusu operasyonda görev aldı. 


14 fabrika, 850 adreste arama ve el koyma işlemleri sürüyor 

Diğer yandan operasyonda 374 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, şimdiye kadar 250 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ise Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da içlerinde yer aldığı 3 ayrı suç örgütü lideri de bulunmaktadır. 14 fabrika, 850 adreste arama ve el koyma işlemleri sürmeye devam etmektedir.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal