Erol Evcil kimdir? Erol Evcil Eşrefoğlu neden gündemde?

Demir Yumruk adı altında 29 ilde eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. Operasyonda Erol Eşrefoğlu’nun da içinde olduğu 3 suç örgütü lideriyle beraber 250 kişi gözaltına alındı. Peki Erol Evcil kimdir? Erol Evcil Eşrefoğlu neden gündemde? İşte soruların yanıtları...

28.06.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-11:18) Erol Evcil kimdir? Erol Evcil Eşrefoğlu neden gündemde?

Demir çelik fiyatlarını manipüle ettiği bilgisiyle Türkiye’nin 29 iline eş zamanlı olarak ‘’Demir Yumruk’’ adlı bir operasyon düzenlendi. Demir Yumruk operasyonunun merkezinin Ankara olduğu ifade edilirken, operasyonda şu ana kadar Erol Evcil Eşrefoğlu’nun da içlerinde yer aldığı 3 suç örgütü lideri ile 250 kişi gözaltına alındı. Bu olaylar sonrasında Erol Evcil Eşrefoğlu ismi arama motorlarında sıklıkla araştırıldı. Peki Erol Evcil kimdir? Erol Evcil Eşrefoğlu neden gündemde?

Erol Evcil kimdir?

Erol Evcil, 2 Mayıs 1966 tarihinde Bursa’nın Mudanya ilçesinde dünyaya geldi. 1986 yılında Eşrefoğlu Turizm şirketiyle beraber iş kariyerine adım atan Erol Evcil, 1991 senesinde Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar ile olan samimi ilişkisi sayesinde iplik işinde boy gösterdi. 

Erol Evcil kimdir

Çağlar ailesinden ve Ali Osman Sönmez’den iplik alarak piyasada varlığını sürdüren Erol Evcil, sahte pasaport alarak askerlikten kaçtığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıktı.

Erol Evcil, Nesim Malki’nin cinayetinin azmettiricisi olma ve kara para aklama suçlarından yargılanmıştı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal