Kamusal Alanda Alkol Yasağı Genişletildi!

Belçika'nın başkenti Brüksel merkezdeki turistik bölgeleri de kapsayan alkol kısıtlamasına yeni meydan ve caddeler de eklendi.

06.10.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-08:56)

Belçika’da 2020 Şubat ayında alkolsüz bölge ve bu kapsamda alkol yasağı uygulaması getirilmişti. Belçika’nın başkenti Brüksel’i kapsayan uygulama yeni edinilen bilgiler ışığında daha da genişletiliyor. Brüksel merkezdeki turistik bölgeleri de kapsayan alkol kısıtlamasına yeni meydan ve caddeler de eklendi. Genişletilen alkolsüz bölge ve uzatılan alkol yasağı, haftanın 7 günü 24 saat boyunca uygulanacak. Yasağın yürürlüğe girdiği ilk zamanlarda gece yarısı ile sabah saatleri arasından uygulanıyordu. Haftanın 7 günü 24 saat boyunca yasak uygulanacak. Yasak, Şubat 2020'de yürürlüğe girdiği dönemde gece yarısı ile sabah saatleri arasında uygulanıyordu. Alınan bu yasağın ana sebebi alkollü kişilerin yol açtığı güvenlik sıkıntısı ve gürültü nedeniyle gelen şikayetler olduğu biliniyor. 

DÜNYA’DA ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞININ YAŞ SINIRLARI 

Dünya’nın birçok ülkesinde alkollü içki alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Çok az ülkede ise alkollü içki sınırı hiç getirilmemiş durumda. Bu ülkeler; Cezayir, Kamboçya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Afrika’da birkaç ülke daha.

ÜLKE ÜLKE ALKOL YAŞ SINIRLARI 

Alkol satış sınırının 19 yaş olduğu ülkeler; Güney Kore, Kanada'nın bazı eyaletleri. 

Alkol satış sınırının 20 yaş olduğu ülkeler; Japonya, İzlanda, Litvanya, Paraguay, Tayland. 

Alkol satış sınırının 22 yaş olduğu ülkeler; Kazakistan, Mısır, Umman, Endonezya, ABD'nin bazı eyaletleri. 

Argumenti i Faktı gazetesinde yayınlanan bir araştırmaya göre, en düşük alkol satış yaş sınırı Etiopya'da. Etiopya’da alkollü içki satış yaş sınırı 15 yaş

Alkol satış sınırının 16 yaş olduğu ülkeler araştırmaya göre; Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Uganda, Zimbabve. 

Güney Kıbrıs'ta ise alkol satış sınırı 17 yaştır. 

Bu araştırma kapsamında belirtilmeyen ülkelerde 18 yaşından küçük olan kişilere alkollü içki satılmasını yasaklamış durumda. Bu duruma uymayan 8 ülke var. O ülkelerde içki satışı tümüyle yasak. O ülkeler; Afganistan, Irak, İran, Libya, Pakistan, Somali, Sudan, Suudi Arabistan.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal