29.05.2020-09:50 (Son Güncelleme:26.04.2024-19:18)


1

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümet ekonomi paketini devreye sokarken, salgın sonrası için de yeni bir destek adımı atılıyor. Normalleşme süreci kapsamında devreye girecek olan yeni finans paketi vatandaşlara çeşitli alanlarda kredi imkanı sağlayacak.



2

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı normalleşme adımının ilki atılıyor. Vatandaşlar için, elektronik ürün, mobilya alımı ve konut alımına kadar birçok alanda daha uygun imkanlarla kullanabileceği yeni bir finansman paketi geliyor. Paket 3 ayaktan oluşurken, kamu bankalarının bugün açıklama yapması bekleniyor.



3

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in aktardığına göre, finans paketinin detayları şu şekilde: SOSYAL İHTİYAÇ PAKETİ Birinci pakette vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının finansmanının karşılanması hedefleniyor. Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet-motosiklet, ev tekstil, çeyiz gibi sektörleri de desteklemek amaçlanıyor.



4

TATİL - SEYAHAT PAKETİ İkinci paket normalleşme sonrasında emekli ve çalışan kesimlerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmanın yanı sıra turizm sektörünü desteklemeyi amaçlıyor.



5

KONUT PAKETİ Üçüncü pakette orta gelir grubunun konut kredisi taleplerinin uzun vadede ve tarihi düşük maliyetlerle karşılanması hedefleniyor. Şu anda konut kredilerinde en yüksek vade 180 ay.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR