Kambu Çayının Faydaları Nedir?

Fermente edilmiş bir çay türü olan kambu çayı, hem yeşil hem de siyah çaydan yapılabilir. Kambu çayının sağlığa birçok faydası bulunur. İşte kambu çayının faydaları...

19.02.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-11:44) Kambu Çayının Faydaları Nedir?

Fermente edilmiş bir çay türü olan kambu çayı, hem yeşil hem de siyah çaydan yapılabilir. Kambu çayının sağlığa birçok faydası bulunur. İşte kambu çayının faydaları...

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜR

Salgı bezlerini ve hormon sistemini uyararak ömrü uzattığı söylenen kambu çayı, vücudun PH'ını dengeler. Bu çay vücutta biriken atık ve toksik maddeleri suda çözülebilir hale getirerek daha kolay atılmasını sağlar. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır ve kalp atışlarını düzenler. Aynı zamanda kanı temizlemeye yardımcı olur, sinir sistemine iyi gelerek yüksek tansiyonu düşürür.

HER GÜN BİR BARDAK TÜKETİLDİĞİNDE

Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi edilmesini sağlar. Her gün bir bardak tüketilmesi vücuttan bütün toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini hızlandırmayı sağlar. Vücuttaki serbest radikallerin gelişimini engeller. Bu sayede kanseri tedavi ettiği söylenmektedir. Kolesterolü düşürür. Kabızlık ve basur (Hemoroid) gibi problemleri iyileştirici etkisi bulunur.

KAMBU ÇAYININ YAPILIŞI

Öncelikle 3 litre içme suyunu bir tencerenin içerisine koyarak kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra 1,5 su bardağı şekeri ekleyip 5 dk daha kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve kaynamış suyun içine on poşet siyah çay atın. 15 dk demlemeye bırakın, daha sonra çay poşetlerini içinden alıp oda sıcaklığında soğutun. Çayı geniş ağzı olan bir kavanoza boşaltın. Daha önce fermente edilmiş çay varsa, az miktarda bu çaydan karıştırmak mayalama işlevi görecek ve hızlı bir fermantasyon sağlayacaktır. Kavanoz oda sıcaklığında bırakılmalıdır. Aynı zamanda kavanozun kapağını kapatmadan önce üzeri bir tülbentle örtülmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal