Kalp Krizi Geçiren Christian Eriksen Kimdir?

Euro 2020'de Danimarka - Finlandiya maçında kalp krizi geçirmesini ardından yere yığıldı. Peki, Christian Eriksen kimdir? Christian Eriksen Kimdir?

13.06.2021-18:37 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-15:20) Kalp Krizi Geçiren Christian Eriksen Kimdir?

İtalya ekibi Inter'in orta saha oyuncusu olan Christian Eriksen, EURO 2020 B Grubu'ndaki Danimarka - Finlandiya maçının 42. dakikası içerisinde ani bir şekilde yere yığıldı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşında olan Danimarkalı futbolcuya acil müdahalede bulundu. UEFA'dan yapılan açıklamada, Danimarka'nın başkenti olan Kopenhag'daki Parken Stadı'nda oynanan zorlu mücadelenin ilk yarısının son dakikalarında aniden yere yığılan Eriksen'in, hastaneye götürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Uzun süren müdahalenin ardından Eriksen sedye yardımı ile tüm futbolcular ve teknik ekibin refakati ile birlikte soyunma odasına götürüldü ve ardından da durumunun iyi olduğu ifade edildi.


Danimarka - Finlandiya maçın içerisinde fenalaşan Christian Eriksen'e ilk müdahale saha içinde yapılırken gözyaşlarına boğulan eşini Kjaer sakinleştirmeye çalıştı.

CHRİSTİAN ERİKSEN KİMDİR?

Serie A takımı olan Inter Milan takımında forma giyen Danimarkalı bir futbolcudur. Danimarka millî futbol takımı ile ilk maçına Mart 2010 tarihinde çıkan Christian Eriksen, 2010 FIFA Dünya Kupası'na katılan en genç futbolcu olmayı elde etmiştir. Danimarka 17 yaş altı millî takımına Temmuz 2007 tarihinde davet edilen Eriksen, 31 Temmuz tarihinde millî formayı ilk kez giydi.

2008 yılı içerisinde 16 maçta 9 gol atınca, Danimarka'da 'Yılın Futbolcusu' ödülünün U - 17 kategorisi içerisinde kazandı. Eriksen bununla birlikte, 2008 yılında Danimarka'da Yılın Genç Yeteneği ödülüne aday gösterilen dört futbolcudan biri olsa da, söz konusu ödülü kazanan Mathias Jørgensen oldu. 

Şubat 2009 tarihine kadar 17 yaş altı millî takımı içerisinde 27 kez forma giyen yıldız oyuncu Eriksen, bununla birlikte Danimarka 18 yaş altı millî takımında da 8 maça çıktı.

Danimarka millî futbol takımının ilk kez Şubat 2010 tarihinde kadroya davet ettiği Eriksen, millî futbol takımının formasını ilk kez, 18. doğum gününden sadece birkaç hafta sonra, 3 Mart 2010 tarihinde Avusturya ile yapılmış olan hazırlık maçında giydi. Bu şekilde Harald Nielsen ve Michael Laudrup isimlerinden sonra ülkesi için oynayan üçüncü en genç futbolcu olarak tarihe geçti.


28 Mayıs 2010 tarihinde teknik direktör Morten Olsen tarafından ilan edilmiş olan 23 kişilik 2010 FIFA Dünya Kupası kadrosuna da alınan yıldız orta saha oyuncusu, Japonya ve Hollanda ile oynanan grup maçları içerisinde forma giyerek turnuvanın en genç oyuncusu olarak tarihe geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal