Kalp Hastalıklarının Ciltte Yarattığı Değişimler

Kalp hastalıkları bazen vücutta gözle görülür şekilde kendini belli edebilir. Bunları erkenden fark etmek ise hastalığın seyrini yavaşlatma veya durdurmaya olanak sağlar. Kalp hastalıklarını gösteren değişimler nelerdir? Kalp hastalıklarının ciltte yarattığı değişiklikler nelerdir?

06.03.2021-10:59 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-10:59) Kalp Hastalıklarının Ciltte Yarattığı Değişimler

YANAKLARDA FAZLA KIZARIKLIK

Kalp kapak hastalıklarında, özellikle de mitral kapak darlıklarında özlenir ve hastalığın ilerlemiş olabileceğini gösterir.

BACAK KILLANMALARINDA AZALMA

Ateroskleroz sonucu bacak damarlarında darlıklar ve tıkanmalar bacaklara giden kan akımında azalmaya ve bacak kıllarında dökülmelere sebep olabilir. Genelde yürümekle bacak ağrısı ile birliktedir.

CİNSEL İSTEKSİZLİK

Sertleşme sorunu ateroskleroz sonucu damar hastalığının belirtisi olabilir, sigara kullanımı ile çok yakın ilişkilidir.

DUDAKLARDA MORARMALAR

Özellikle doğuştan gelen kalp hastalıklarında görülen, bebeklik çağında ağlamakla artan, ilerleyen yaşlarda efor sonucu belirginleşen, kirli ve temiz kanın karışması sonucu dudaklarda morarma görülebilir.

NABIZ ATIŞININ DÜZENSİZLEŞMESİ 

Kalp ritim bozukluklarında, kalp kapak hastalıkları ile birlikte veya yüksek tansiyon sonucu görülebilir. Yaşla birlikte felç riskinde artış görülür.

SAÇLARIN DÖKÜLMESİ

Erken yaşta ortaya çıkan kellik mekanizması net olmasa da saç köklerini besleyen ince damarın yetersizliği sonucu olabilir, bu da genel damar hastalığının bir belirtisi olabilir.

AYAKLARDA VE BACAKLARDA ŞİŞME

Her iki bacakta gelişen, bastırınca iz bırakan, cildi geren bazen kaşıntıya sebep olan şişlikler kalp yetmezliğinin bulgusu olabilir, tek taraflı olması genelde toplardamar hastalıklarında görülür.

GÖZ ÇEVRESİNDE YAĞ BEZELERİ

Yüksek kolesterol varlığında bazı kişilerde göz çevresinde düzensiz sınırlı, sarımtırak renkli yağ birikintileri olabilir, ateroskleroz ve artmış kalp krizi riski ile ilişkilidir.

YAĞLANMIŞ BİR GÖBEK

Göbekten alınan kilolar herkeste şeker hastalığı, yüksek tansiyon, ateroskleroz ve artmış kalp krizi riski ile ilişkilendirilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal