Kaliforniya Günlerdir Yanıyor! İtfaiye Araçları Alevlerin Arasından Geçiyor

Kaliforniya'da günlerdir devam eden orman yangınına müdahalede bulunan itfaiyecilerin yaşadıkları zorluklar görüntülendi.

24.07.2021-12:50 - (Son Güncelleme: 01.08.2021-15:28) Kaliforniya Günlerdir Yanıyor!  İtfaiye Araçları Alevlerin Arasından Geçiyor

Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunmakta olan Tahoe Gölü’nün güneyinde 4 Temmuz tarihinde başlayan yıldırım kaynaklı Tamarack yangını günlerdir aralıksız şekilde devam ediyor.

Rekor seviyede sıcaklıkların ölçüldüğü California’da rüzgarlı ve kuru hava koşulları yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırırken, itfaiyecilerin yangına karşı zorlu mücadelesi de bütün zorluklara rağmen devam ediyor.

İTFAİYE ARACI, ALEVLERİN ARASINDAN GEÇİYOR

İtfaiye teşkilatı, ekiplerin yangına müdahale ettikleri sırada alevlerin arasındaki zor anlarına ait görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.. Yayınlanan görüntülerde, itfaiye aracını çevreleyen alevlerin ve kıvılcımların şiddetli rüzgarın etkisi ile ön camlara vurduğu da görüldü.



50 BİN DÖNÜMDEN FAZLA ORMANLIK ALAN YANDI

4 Temmuz tarihinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan Tamarack yangını sebebiyle dün sabah itibari ile 50 bin dönümden fazla arazi yok olurken, şu ana kadar yangın sadece %4 oranında kontrol altına alınabildi.

1200’den fazla itfaiyecinin müdahale ettiği yangında en az 10 bina yıkılırken, bölgede 800’den fazla kişi için zorunlu tahliye emri verildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal