Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı gözleri korkutsa da evde yapmak çok kolay. İçinde bulunan irmik ve cevizle birlikte ağızda dağılan yapısı sayesinde bir yiyen bir daha isteyecek. Adını, şeklini veren kalburdan alan bu tatlı göz kamaştıracak. Evinizde şekli verecek bir kalbur yoksa kevgirle de kolayca bu şekli oluşturabilirsiniz.

12.03.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-17:24)Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı, özellikle bayram sofralarında yerini alan klasik bir Türk tatlısıdır. Türk mutfağındaki şerbetli tatlılar arasında yapımı kolay olması bakımından sıklıkla tercih edilen kalburabastı evde de rahatlıkla hazırlanabilir. Bu tarifi çok seveceksiniz! 

MALZEMELER 

-125 gram tereyağı 

-1 çay bardağı sıvı yağ 

-1 çay bardağı yoğurt 

-1 çay bardağı irmik 

-1 tane yumurta 

-Yarım paket kabartma tozu 

-Aldığı kadar un 

-1 su bardağı ceviz 

Şerbeti için: 

-3 su bardağı toz şeker 

-3 su bardağı su 

-Birkaç damla limon suyu 

NASIL YAPILIR? 

-Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Daha sonra birkaç damla limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. 

-Hamuru için tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba koyup iyice karıştırın. 

-Üzerine irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. 

-Karışıma azar azar un da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 

-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. 

-Sonra hamuru bir kalbura bastırıp küçük parçalar halinde açın. 

-Açılan hamurun içine ceviz koyup kapatın. 

-Hazırladıklarınızı yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. 

-Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğuyan şerbetinizi dökün. 

-Şerbeti çekmesi için biraz bekledikten sonra tatlınız servise hazır. 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal