Kahve Tiryakilerine Kötü Haber!

Brezilya'da yaşan kötü iklim koşulları Türkiye'de kahve fiyatlarına vurdu. Kahve fiyatlarına zam geldi.

19.09.2021-16:54 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-17:03) Kahve Tiryakilerine Kötü Haber!

Brezilya'da yaşan kötü iklim koşulları Türkiye'de kahve fiyatlarına vurdu. Kahve fiyatlarına zam geldi. Ağustos ayında 50 liraya satılan kahvenin kilosu artık 90 ila 100 lira arası satılmaya başladı.

İKLİM KOŞULLARI KAHVE FİYATLARINI ETKİLEDİ

Dünya'nın kahve üreticisi ülkelerinden başta gelen Brezilya'da yaşanan don olayı iklim koşullarını olumsuz etkilerken kahve fiyatlarını da vurdu. Bu yaşanan olumsuz iklim koşulları kahve fiyatlarını da artırdı. Kahve fiyatlarındaki bu yükseliş hem satıcıları hem de alıcı olan vatandaşları da etkiledi. 2021 Ağustos ayında 50 liraya satılan kahvenin kilosu 90 ila 100 arasında bir fiyata satılamaya başladı. Eminönü kahve satışı yapan esnaf, kahve fiyatlarındaki artışın gün geçtikçe artacağını hatta kahvenin karaborsaya düşeceğini ifade etti.

MÜŞTERİLER ŞİKAYET ETMEYE BAŞLADI

Eminönü'nde kahve dükkanı olan işletmecisi olan Kadir Akgün, kahve fiyatlarının yüksekliğinden yakınırken ''Kahve fiyatları çok arttı. Mesela buraya gelip kahve içmek isteyenlere ikram ettiğimiz kahve fiyatları bile yükseldi. Bundan 1 ay önce 50 lira olan bir kahve şu an neredeyse 100 lira oldu. Bu zam daha çok espresso çekirdeğinde hissedildi. Müşterilerimiz bu zammı şikayet etmeye başladı. Geçen ay espresso 100 liraydı şu anda 300 liraya kadar yükseldi. Brezilya'da olan iklim değişikliği nedeniyle maalesef kahve fiyatları yükseldi" dedi.

KAHVE FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DEVAM EDECEK

Eminönde başka bir kahve dükkanı işletmecisi olan Selçuk Ünal, fiyatlardaki artışın devam edeceğini belirtirken ''Kahve fiyatlarında bir artış var, ve bu artış daha da devam edecek. Brezilya'da çok uzun zamandır yaşanmayan bir don olayı ve arkasında kuraklık fiyat artışına neden oldu. Mesela şu an Brezilya'da kış ayı olması gerekirken, 30- 35 derecelik bir sıcaklık var. Bu da tüm oradaki hasat yapılan ağaçların sökülüp, yeniden dikilmesi anlamına geliyor. Şu an kahve fiyatları yarı yarıya arttı. Fiyatlar daha da artabilir. Hatta kahve karaborsaya bile düşebilir. Kahve fiyatları arttıkça vatandaşların aldığı gramaj da azalıyor'' ifadelerine yer verdi.

KAHVE FİYATLARINDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

Kahve tiryakisi olan Burgül Türkmen isimli bir vatandaş ise ''Kahve fiyatlarında en ciddi bir artış var. Bu durum bir kahvekolik olarak beni oldukça üzüyor. Şu an bir anneme bir de kendime küçük bir paket Türk kahvesi aldım. İki küçük kahveye 20 lira verdim" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal