Kahvaltının gözbebeği yumurtanın sayısız faydası ortaya çıktı: Kilo vermek isteyenlere müjde

Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurtanın, insan vücuduna düzenli tüketildiği takdirde sayısız faydası yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı. Günde iki ve haftada 14 tane tüketildiği takdirinde kilo vermek isteyen bir bireyin daha sağlıklı ve daha hızlı kilo vermesi, yapılan araştırmalar sonucuna varıldı.

01.12.2023-11:06 - (Son Güncelleme: 01.12.2023-17:46) Kahvaltının gözbebeği yumurtanın sayısız faydası ortaya çıktı: Kilo vermek isteyenlere müjde

Kahvaltıda çoğu kişinin sevdiği ve genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yumurtanın, günde 2 defa olmak üzere haftada 14 tane yenmesiyle beraber yapılan araştırmaların sonucunda vücuda sayısız faydası ortaya çıktı.  Sadece tok tutma özelliğiyle değil aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan birçok vitamini içerisinde barındırmasıyla da özel bir besin kaynağı olan yumurta, düzenli bir şekilde tüketildiğinde hastalıkların önlenmesinde büyük bir rol oynadığı da görüldü.

Vücuda neler oluyor?
Yapılan güncel araştırma, tavuk yumurtalarının lutein bakımından zengin olduğunu gösterdiği ve bu madde net ve keskin görme olaylarından sorumlu olduğunu gösteriyor. Bilim adamları, tavukları özel takviyeleri besleyerek yumurta içindeki D vitamini miktarını arttırmanın bir yolunu buldular. D vitamini, kalsiyumun kemiklerinizi ve dişlerinizi daha iyi emmesini ve güçlendirmesini sağlar.

Saç ve cilde sayısız faydası var
Yumurta’nın yenilmesi takdirinde vücuttaki Biyotin, vitamin B12 ve sindirilebilir besleyici proteinler saç ve cildin güçlenmesine katkıda bulunur. Tavuk yumurtalarında bulunan fosfolipidler toksinlerin karaciğerden atılmasını teşvik eder. Aynı zamanda vücudun kendi kolesterol üretimini de engeller. Buna ek olarak, yumurta, trigliserit düzeylerini düşüren ve böylece kardiyovasküler hastalık riskini azaltan omega-3 asitleri içerir.

Kilo vermeyi hızlandırıyor
Amerikalı bilim adamları, kahvaltı için tavuk yumurtası tüketen düşük kalorili bir diyeti birleştirirseniz kilo vermenin iki kat daha hızlı olduğu sonucuna vardı. Böyle bir kahvaltı, sizi günde tüketilen yiyecek miktarını azaltmanıza izin veren uzun bir süre görür.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal