Kahvaltıda Nohutlu Lezzet: Socca

Kahvaltıda hep aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız bu tarifle yepyeni bir lezzete merhaba demiş olacaksınız. Ailecek yapılan ve lezzeti dillere destan olan haftasonu kahvaltılarınız için nohut unundan yapılan bu tadı mutlaka denemek isteyeceksiniz.

23.08.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-09:22) Kahvaltıda Nohutlu Lezzet: Socca

Socca nedir nasıl yapılır? Socca'nın malzemeleri neler? Farklı tadıyla damaklarınıza lezzet katacak olan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besini bu şahane lezzete karşı koyamayacaksınız. İşte bütün malzeme listesi ve hazırlanışı ile huzurlarınızda socca tarifi. 

MALZEMELER 

2 yemek kaşığı (tepeleme)nohut unu, 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,1/2 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.

HAZIRLANIŞI 

Nohut ununu karıştırma kasesine boşaltın.Üstlerine yumurtalar ve sütü ilave edin. Baharatları da ekleyin.Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tavayı ısıtıp, zeytinyağını katın. Hazırlanan krep karışımını tavanın her yanına yayılacak kaplayacak şekilde dökün. Her iki tarafını da pişirin. Sıcak olarak servise hazır hale getrin.

Son Dakika Kadın Haberleri  için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal