Kahramanmaraş’ta Acil Durum! Ceyhan Nehri'nde Ölü Balıklar Kıyıya Vurdu

Kahramanmaraş’ta bulunan Ceyhan Nehri’nde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu.

06.06.2021-21:33 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-21:33) Kahramanmaraş’ta Acil Durum! Ceyhan Nehri'nde Ölü Balıklar Kıyıya Vurdu


Kahramanmaraş’ta bulunan Ceyhan Nehri için uzmanlar alarm verdi. Nehirde çok sayıda balık ölü bulundu. 

Kahramanmaraş’ta bulunan Ceyhan Nehri’nde vatandaşların çok sayıda ölü balık görünce durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye Elbistan Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri yönlendirildi. Ekipler ölü balıkların oldu göl suyundan numune aldı. İncelemelerde balıkların sudaki oksijen miktarının azlığından ve kirlilikten dolayı öldüğü saptandı. Ekipler bent kapaklarını açarak tahliye işlemi başlattı. 

‘ACİL OLARAK MÜDAHALE EDİLMESİ GEREKİYOR’

Ölü balıklarla karşılaşan Kalealtı Sulama Birliği Başkanı Osman Otlutepe, ‘İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Gönen ile Elbistan Belediyesi yetkililerini bilgilendirdik. Görevli arkadaşlar geldi, suyu tahliye ettik. Balık ölümlerini nispeten azalttık. Şu anda su tahliye edilmiş durumda, su tahliye edildiği için balık ölümleri azaldı’ şeklinde konuştu. 

Osman Otlutepe, tam yumurtlama dönemine gelen olayın balık popülasyonunu olumsuz etkileyeceğini belirterek acil olarak müdahale edilmesi gerektiğini bildirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal