Kahramanmaraş merkezli depremlerde kritik karar: 6 il daha afet bölgesi ilan edildi

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimiz afet bölgesi ilan edilmişti. AFAD’ın yaptığı son açıklamaya göre Tunceli, Mardin, Bingöl, Niğde, Batman ve Kayseri de afet bölgesi ilan edildi.

03.04.2023-16:12 - (Son Güncelleme: 03.04.2023-17:25)

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle daha önce afet bölgesi ilan edilen 11 ilimize 6 il daha eklendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) aktardığı son bilgilere göre Tunceli, Mardin, Bingöl, Niğde, Batman ve Kayseri de afet bölgesi ilan edildi.

6 il daha afet bölgesi ilan edildi

AFAD’dan yapılan açıklamada Tunceli, Mardin, Bingöl, Niğde, Batman ve Kayseri de afet bölgesi ilan edildi ve konu hakkında şu açıklamaya yer verildi:

AFAD Afet Bölgesi

’’06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem afetleri nedeniyle yaşanan yıkım ve can kayıpları üzerine, 11 ilimiz ve Sivas ili Gürün ilçemiz Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir.

Söz konusu depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup, hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir.

Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (Kaynak: Mynet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal