Kağıthane Devlet Hastanesi tahliye ediliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"(Deprem bölgesinde) Hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğinin altını tekrar çiziyorum, vatandaşlarımızdan bu konuda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz"

28.02.2023-15:47 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:35) Kağıthane Devlet Hastanesi tahliye ediliyor!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin sonrasında başta İstanbul olmak üzere bina güvenliği konusu gündeme geldi.

Sağlık kuruluşlarına ait binalardaki incelemeler sürüyor. Kağıthane Devlet Hastanesi’ndeki incelemeler ise tamamlandı. Olası bir depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binanın taşınmasına karar verildi. Hastane kız bir zaman içinde tahliye edilecek.

Yapım tarihi 2005

Yaklaşık iki hafta içerisinde hastanenin, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nin Seyrantepe binasına taşınması planlanıyor. Alınan karar hastane çalışanlarına tebliğ edildi. Kağıthane Devlet Hastanesi, 18 Mayıs 2005 yılında İBB ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapıldı. Aynı yılın kasım ayında hastane poliklinik hizmetine başladı.

Tahliye kararı alındı

Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı

Dün de kentin en önemli hastanelerinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin binaları incelenmişti.  Yapılan incelemeler arsından yapıların depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edildi. Binaların dış yüzeylerinden görülen yapısal tahribat sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Büyük bir bölümü kapatılan fakültenin sadece Acil ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi açık olacak. Tüm ameliyatlar da durduruldu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal