Başkan Erdoğan Elbistan'da açıkladı: 309 bin konut inşa edilecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmaları incelemek üzere, 6 Şubat’ta öğlen saatinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan ilçesine gitti. Başkan Erdoğan’ın ziyareti sırsında kendilerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti. Başkan Erdoğan burada yaptığı konuşmada deprem bölgesini kapsayacak şekilde 309 bin konutun inşasının başlanacağını açıkladı.

28.02.2023-15:27 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:33) Başkan Erdoğan Elbistan'da açıkladı: 309 bin konut inşa edilecek

Esenboğa Havalimanı’ndan deprem bölgesine doğru hareket eden Başkan Erdoğan’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik ediyor.

Başkan Erdoğan, öğle saatlerinde Elbistan’da yer alan Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi’ne geldi. Bu noktada, depremzedeleri ziyaret eden Başkan Erdoğan’a Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

Ziyaretler sırasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici” Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sahada çalışan herkesin, deprem mağduru siz kardeşlerimiz Allah yardımcısı olsun. Biz BBP olarak hem sizlerin yanında hem cumhurbaşkanımızın yanındayız.”  Devlet Bahçeli ise ” 6 Şubat'tan bugüne acılı günler yaşamaktayız. Şehitlerimiz olmuştur, yaralılarımız olmuştu. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan, Elbistan'da depremzedelere ziyarette bulundu

Başkan Erdoğan yaşanan büyük deprem felaketi hakkında değerlendirmelerde bulunarak “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Elbistanlı vatandaşlarımın her birine geçmiş olsun diliyorum. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremlerinin ikinci merkez üssü Elbistan'dır. Bu depremler ilçemizde ağır hasara yol açtı. Bilim insanları maruz kaldığımız afeti istisnai bir tabiat hadisesi olarak tanımlıyor. Artçı sarsıntılar halen devam ediyor. Dün de Malatya'da benzer bir durumla karşılaştık. Bu sarsıntıda da can kayıpları yaşadık. Hasarlı binalardan uzak durmak gerektiğinin tekrar altını çiziyorum. 

Depremzedelerimizin yaşadığı acının büyüklüğünün farkındayız. Sergilediğiniz metanet karşısında duygulanmamak elde değil. Ziyaretlerimizde milletimizin bu felaketi vakur duruşuyla karşıladığını görüyoruz.

Çetin kış şartları çalışmalarımızı olumsuz etkilese de kısa süre bunun üstesinden geldik. Sivil toplum kuruluşlarımızdan belediyelerimize, çalışmalara destek veren herkese buradan bir daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Sadece Maraş’ta 77 bin çadır kuruldu

Bölgede kurulan geçici konaklama birimlerine dair açıklamalarda bulunun Başkan Erdoğan, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için canla başla çalışıyoruz. Toplam 20 bin depremzedemizin tahliyesini gerçekleştirdik. Çadırkent ve konteyner kent kurulumlarının çalışmalarına devam ediyoruz. Sadece Maraş'ta kurduğumuz ve dağıttığımız çadır sayısı 77 bina ulaştı. Şehrimizde 24 bin konteyner planlaması yaptık. Bunların bir kısmını kurduk.” Şeklinde konuştu.

Elektrikte sıkıntı kalmadı! İçme suyunun yüzde 98'i çözüldü

Bölgede var olan sıkıntılarının çoğunu çözdüklerini belirten Başkan Erdoğan, “Elektrik konusunda sıkıntı kalmadı. Doğalgaz hatlarındaki sorunların büyük çoğunluğunu giderdik. Abonelerin yğzde 75'ine doğalgaz veriyoruz. İçme suyu sorununun yüzde 98'ini çözdük.” dedi.

309 bin konut yapılacak

309 bin konutun inşasına başlıyoruz

Bölgenin yeniden inşası üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Ekiplerimizin yaptığı incelemelere göre Elbistan'da acil yıkılacak binalar tespit edildi. Maraş'ın tamamında 119 bin bağımsız bölüm yıkılacak. Birkaç ay içerisinde deprem bölgesinde 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Maraş'ta 83 bin konut ve 18 bin köy evi ile bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl süre istiyorum. Yeter ki biz, birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıkalım. Ölenleri geri getiremeyiz, onların dışında tüm yaraları saracak kudrete sahibiz.” İfadelerini kullandı

Başkan Erdoğan, Elbistan'ın ardından Kahramanmaraş'ın Afşin ve Malatya'nın Doğanşehir ilçelerinde de depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal