Kağıt kesiğinin dayanılmaz acısının sırrı ortaya çıktı: Meğer bu yüzden canımızı çok yakıyor

Ciddi bir yara olmamasına rağmen dayanılmaz şekilde acı veren kağıt kesiği genellikle parmak uçlarında yaşanıyor. Kağıt kesiğinin neden bu kadar acıttığı sorusunun yanıtı ortaya çıktı. İşte detaylar…

15.04.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-17:32) Kağıt kesiğinin dayanılmaz acısının sırrı ortaya çıktı: Meğer bu yüzden canımızı çok yakıyor

Anlık olarak yaşanan, saniyeler sonra da acısını ciddi şekilde hissettiren kağıt kesiği, görünüşünün çok üstünde bir acı vermesiyle bilinen bir yara çeşididir. Kağıt kesiğinin bu kadar ufak bir yara olmasına rağmen neden bu kadar can yaktığı sorusu ise uzmanların yaptığı araştırmalar neticesinde ortaya çıktı.

Kendisi küçük acısı büyük

Business Insider'da yer alan bir habere göre; kağıt, bir ahşap veya plastik bile kesebilirken, cildi de kolaylıkla yaralayabilir. Kağıt kesikleri kişiye oldukça acı verir, peki bunun nedeni nedir? Uzmanlara göre, kağıt kesiklerinin acıya sebep olmasının birkaç nedeni bulunuyor. İlk olarak, parmaklarımızda ve ellerimizde çok sayıda hassas sinir ucu bulunmaktadır. Bu nedenle, bir kağıt parçası cildimize zarar verdiğinde, beyne hızla acı sinyalleri iletilir.

Kağıt kesiğinin dayanılmaz acısının sırrı ortaya çıktı: Meğer bu yüzden canımızı çok yakıyor

Acısı nasıl geçer?

Kağıt kesiği, oldukça yaygın olmasına rağmen, beklenmedik bir şekilde can acıtan bir durum. Kağıtın kenarları sivri olabilir ve deriye nüfuz ederken pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Bu, kesik yerde acı verici bir his oluşturabilir. Ayrıca, kağıt, içerdiği kimyasallar ve ahşap lifleriyle deriye zarar verebilir. Deride tahrişe ve kesik bölgede sızlama hissine neden olabilir. 

Bir kağıt kesiği meydana geldiğinde, yaranın hemen temizlenip dezenfekte edilmesi önemlidir. Ayrıca, yaranın üzerine bir bandaj veya koruyucu bir kaplama yapıştırarak iyileşme sürecini hızlandırmak ve enfeksiyon riskini azaltmak mümkündür.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal