Kadir Şeker tahliye olacak mı? Yeniden hakim karşısına çıkmaya hazırlanan Kadir Şeker davasında büyük gelişme!

Bir kadının hayatını kurtarmak isterken yanlışlıkla Özgür Duran isimli şahsı bıçakladığı için ölümüne neden olan Kadir Şeker, Yargıtay tarafından verilen bozma kararı sonrasında yarın tekrardan hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şeker'in avukatları tahliye kararı verilmesini umut ederken, büyük gün için heyecan başladı. İşte detaylar...

04.07.2022-11:42 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-15:32) Kadir Şeker tahliye olacak mı? Yeniden hakim karşısına çıkmaya hazırlanan Kadir Şeker davasında büyük gelişme!

Ülkenin gündemini sarsan olay 5 Şubat 2020'de Konya Selçuklu Yeni İstanbul Yolu'nda yer alan Piri Reis Parkı'nda yaşandı.

Şiddet gördüğünü düşündüğü için yardımına koştuğu Ayşe Dırla isimli kadının erkek arkadaşı Özgür Duran'la yaşadığı boğuşmada Kadir Şeker, Duran'ı yanlışlıkla bıçaklayarak ölmesine sebep oldu.

Şeker'e Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezasını geçen ay Yargıtay 1. Ceza Dairesi bozma kararı aldı.

 kadir şeker tahliye olacak mı

Tekrardan Konya'ya yollanan dosya mahkemece incelense de Şeker'in tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kadir Şeker tahliye olacak mı?

Hala Akşehir T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda olan Kadir Şeker'in, Yargıtay tarafından verilen bozma kararından sonra tahliye umudunun yükseldiği, ancak umduğu gibi olmadığı için bir hayli üzüldüğü belirtildi.

Şeker'in avukatlarıysa hükümle beraber tahliye kararı beklentisinde olduklarını ayrıca tüm şartların da bu beklentilerine uyduğunu belirtti.

kadir şeker davası

Ayrıca tüm kadın örgütlerinin duruşmadan önce ve sonra genç Kadir'e destek olmak amacıyla adliyede olacakları öğrenildi.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal