Kadir Gecesi’nde milyonlar camilere akın etti: Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi`nde program düzenlendi

Ramazan ayının son günlerinde gerçekleşen Kadir Gecesi için Türkiye genelinde milyonlarca müslüman camilere akın etti. Vatandaşlar bu mübarek gecede ellerini göğe açarak dua etti.

18.04.2023-09:22 - (Son Güncelleme: 18.04.2023-16:58)

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de bin aydan daha hayırlı olduğu rivayet edilen Kadir Gecesi idrak edildi. Bu mübarek gecede milyonlarca vatandaş camilere akın etti ve ellerini göğe açarak dua etti.

Kadir Gecesi’nde milyonlar camilere akın etti

İstanbul`da Kadir Gecesi dolayısıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi`nde program düzenlendi.

Kadir Gecesi

Hırka-i Şerif’e ziyaretçi akını

Hz. Peygamberin vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif'e vatandaşlar Kadir Gecesi'nde yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi münasebetiyle teravih namazından sonra Hırka-i Şerif'i görmek için Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi’ne gelen vatandaşlar, caminin dışından itibaren zabıtanın yerleştirdiği demir bariyerler arasında kuyruk oluşturdu.

Kadınlarla erkekler, ayrı kapıdan camiye girerken, engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, ayrı giriş kapısından içeri girerek ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında salavat getiren bazı vatandaşlar, Hırka-i Şerif, Sakal-ı Şerif, Veysel Karani'nin namaz takkesi ve kemerini görünce duygulu anlar yaşadı.

Dünyanın dört bir yanında Kadir Gecesi idrak edildi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, yurt dışında da dualarla idrak edildi. Balkanlar'da camiler doldu taştı. Mısır'dan Güney Kore'ye Azerbaycan'dan Irak ve Afganistan'a kadar dünyanın dört bir yanında Kadir Gecesi huşuyla yaşandı. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da saf tutan Müslümanlar, geceyi ibadetle geçirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal