Kadir Gecesi Peygamber Efendimiz nasıl dua ederdi? Kadir Gecesi'nde Peygamber Efendimizin okudu dualar

Bugün Kadir Gecesi olması dolayısıyla insanlar merakla Hz. Muhammed'in bu gece nasıl dua ettiğini araştırıyor. Peki bugün nasıl dua edilmelidir? Hz. Muhammed bugün nasıl dua ederdi? Tüm detaylar haberimizde.

27.04.2022-20:29 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-20:29) Kadir Gecesi Peygamber Efendimiz nasıl dua ederdi? Kadir Gecesi'nde Peygamber Efendimizin okudu dualar

Kadir Gecesi, Hz. Muhammed'e kutsal kitabın indirilmeye başladığı gün olarak bilinir ve insanlar tarafından ibadetler edilir. En çok merak edilen konulardan biri de bugün Hz. Muhammed'in nasıl dua ettiği ile ilgili. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hz. Muhammed'in Kadir Gecesi duası

Hz. Aişe, Hz. Muhammed'e Kadir Gecesi'nde nasıl dua etmesi gerektiğini sormuş ve Hz. Muhammed Efendimiz şu şekilde cevap vermiştir; "Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbül afve fa'fü anni." şeklinde dua edilmelidir. Peygamber Efendimiz'in önerdiği duanın anlamı şudur; "Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle."

Kadir Gecesi Nasıl Dua Edilir

Kadir Gecesi

Sözlük anlamı "hüküm, şeref, güç, yücelik" anlamına gelmektedir. Dini anlamda ise leyletü'l- Kadr" yani Kuran-ı Kerim'in indirildiği gece olarak anılır. Kadir anlamını taşıyan Kuran'ın 97. suresi bu gece ile ilgili bilgi vermektedir. 97. sure içinde Kuran'ın Kadir gecesinde indirilmesi ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olacağı anlatılır. Hayırlı olan şeyleri bu gece içinde yapmak ameldir ve bin ay içinde Kadir gecesi gibi bir gece bulunmaz. Peygamber aracılığıyla Allah'ın insanlara Kur'an'ı Kerim'i indirmiş olması insanlık için önemli bir dönüm noktasıdır ve bu gece bu sebeple önemli bir anlam taşır. Bir hadis içinde Kuran'ın indirilme sebebi daha önceki insanların uzun ömürlü olmaları ve sevap kazanmak için daha çok vakitleri olması sebebiyle diğer insanlara da kutsal kitabın indirildiği olarak belirtilir. Kadr suresi olarak bilinen sure içinde bu gece Allah'ın izin vermesiyle meleklerin ve Cebrail'in yeryüzüne indiği ve tüm gece dünyaya barış ve huzurun hakim olması belirtilir. Kadr suresinde verilmiş bilgiler doğrultusunda Kuran'ın Ramazan ayı içinde indirildiği ve Kadir gecesinin Ramazan ayı içinde olduğu anlaşılır. Kadir gecesinin Ramazan ayının son 10 ya da 7 günündeki tekli gecelerde aranması gerektiği de hadisler aracılığıyla insanlara anlatılır. En çok ise Ramazan ayının 27. günü Kadir gecesine denk gelir. Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geleceği tam olarak bilinmemesi insanların tüm Ramazan ayı boyunca saygı ve ibadet zihniyetiyle geçirmelerine sebep oluyordu, tarihin kesin olarak bilinmesi ise insanların yalnızca o gün ibadet yapmalarına neden olabiliyor. Ancak, Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilmekte insanların o geceye saygısızlık yapmamaları için önemlidir. Bir hadise göre Kadir gecesine inanan ve günü layığıyla geçiren, ibadetini yapan insanların günahlarının affedileceği müjdelenir. Resûl-i Ekrem bir hadste Kadir gecesinde "Allah'ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet!" şeklinde ibadet ve dua edilmesini tavsiye etmektedir. Müslüman insanlar tüm bu sebeplerle Ramazan ayının son 10 gecesini ve Kadir gecesi olarak belirtilen 27. geceyi ibadet ve layık kulluk ile ve geçmiş günahlara tövbe ederek geçirebilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal