Kadir Gecesi hangi kanalda hangi program var? 2022 Kadir gecesinde hangi programlar var? kanalların Kadir gecesi kandili programları ve hocaları

İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği Kadir Gecesi geldi. 2022 Kadir gecesi bu sene 27 Nisan Çarşamba gününe denk gelmektedir. Kadir Gecesi için hangi kanalda hangi programlar var? Kadir gecesini dua ve namazla ibadetle geçirmek isteyen Müslümanlar 27 Nisan Çarşamba akşamı programlarını ve hocaları merak edip araştırmaya başladı. İşte Kadir gecesi programları...

27.04.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-15:18) Kadir Gecesi hangi kanalda hangi program var? 2022 Kadir gecesinde hangi programlar var? kanalların Kadir gecesi kandili programları ve hocaları

İslam inancına göre Allah, Kur'an'da Kur’an’ı Kadir Gecesi'nde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunun haberini vermiştir. Bakara Suresi'nin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının içinde bulunduğu bu şekilde anlaşılmaktadır. Müslümanlar için ayrı bir önemi olan Kadir Gecesi sabırsızlıkla beklenmekteydi. Bu sene Kadir gecesi 27 Nisan Çarşamba gününe denk gelmiştir. Kadir gecesi günü İslam Alemi tüm gününü ibadet ederek geçirmektedir. 

Kadir gecesi hangi sureleri okumak faydalıdır?

Kadir Gecesi'nde Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi okumak faydalıdır. Bugün Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler arasında yer alan sure okumak önem verilen ve en çok yapılan ibadetler arasında yer almaktadır.

Kadir gecesi kaç rekat namaz kılınmaktadır?

Kadir gecesi namazı 4 rekat yada  12 rekat kılınmaktadır. Eğer ki mümkünse Kadir gecesi tesbih namazı da kılınması çok büyük sevaplardandır.  İsteye ve arzuya göre yapılan ibadetler bu gece Allahın izni ile kabul görecektir.

27 Nisan Çarşamba günü Kadir gecesi günü TV de yayınlanacak programlar 

Kadir Gecesi özel yayını geçtiğimiz sene de olduğu gibi bazı kanallarda ekrana gelmektedir. Bu sene de Atv'de Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Kadir Gecesi Özel programı yayınlanacak. Kanal D ve TRT1'de de Kadir Gecesi Özel programları ekrana gelecektir.

ATV 20:00 : Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Kadir Gecesi Özel

Kanal D 23:15 Kadir Gecesi Özel; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii’nden canlı yayın olarak gerçekleştirilecektir.

TRT1 22:40 Kadir Gecesi Özel; Tekirdağ Saffet Konmaz Camii’nden gerçekleşecek “Kadir Gecesi Özel” naklen yayınla TRT Radyo 1’de izleyici ve dinleyicilerle bir araya gelecektir.

27 Nisan kadir gecesi programı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal