SpaceX, ''Crew-4'' uçuşu ile uzaya 4 astronot gönderdi!

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX, ''Crew-4'' görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 astronot gönderdi. İşte haberin detayları...

27.04.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-15:05)

İçinde astronotları taşıyan ''Freedom'' isimli kapsül Falcon 9 roketi ile birlikte başarılı bir şekilde fırlatıldı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX 4 astronottan oluşan yeni bir ekibiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderdiler. ''Crew-4'' isimli görev kapsamında bilimsel araştırma yapmaya yönelik ISS'ye giden astronotları taşıyan ''Freedom'' isimli kapsül Falcon 9 roketi ile Florada'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı şekilde fırlatılmıştır. ISS'ye 17 saatte ulaşması ve 6 aylık görevini tamamlaması beklendiği ekipte 3 NASA astronotu ve 1 Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu bulunduğu bildirildi. Mürettebatta bulunan tıp ve Mars'taki toprak kaymaları konusunda uzman 2 astronotun çok sayıda birbirinden farklı disiplinde bilimsel çalışmalar yürütüleceği şeklinde konuşuldu. 

SpaceX daha önce 6 kez uzaya insan taşıdı

ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk tarafından kurulmuş ve Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını kendi bünyesinde bulunduran SpaceX, çok daha önce NASA için 3 kez olacak şekilde toplamda 6 kez uzaya insan taşıdı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal