Kadınlardaki genital sarkmalarına son: Mersin’den yeni cerrahi tedavi yöntemi geliştirildi!

Tıp dünyasına sevindirici haber Mersin Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Aytan’dan geldi. Bu heyecanlandırıcı haber, kadınlar için önemli bir sorunu da ortadan kaldıracağı düşünülüyor. Genital sorunu yaşayan kadınlara cerrahi teknik geliştirildi. Dikkat çeken haberi sizin için hazırladık.

15.01.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-13:18)

Kadınların hayatını kabusa dönüştüren genital sorunlarına çözüm, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Aytan’dan geldi. Cerrahi müdahalelerle tedavi edilebileceğini ifade eden Aytan, üstelik bu tedavi yöntemi, tıp dünyasına önemli bir kazanım olacağını sözlerine ekledi.

8 hasta sağlığına kavuştu!

Yapılan özel çalışmalar sonucu "Aytan Metodu" olarak tıp literatürüne kazandırıldı. Bu yeni tedavi yöntemiyle MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 8 hasta üzerine uygulanarak sağlıklarına kavuşturulduğu bilgisi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Kadınlar genital organ sarkmasından utanıyor!

Prof. Dr. Aytan, kadın genital organ sarkmalarının toplumda yaygın olarak görüldüğünü ancak çoğu kadının bunu gizleme ihtiyacını hissederek kimseyle paylaşılmadığını ifade etti. 

Kadınlarda genital sarkması

Yeni yöntemle ağrılı süreçler yaşanmayacak!

Yapılan çalışmalar sonucu gelişme kaydettikleri cerrahi yöntemin, kadının doğum kanalından yapıldığını belirten Aytan, şu şekilde bilgi paylaşımında bulundu: ‘‘Daha önceki tekniklerde karın içerisindeki boşluğa girilme ihtiyacı mevcuttu. Karın içerisinde girildiği zaman hastaların hem ameliyat sonrasında ağrısı daha fazla olmakta hem de karın içerisinde yapışıklık olma ihtimali artmaktaydı. Bizim kliniğimizde yeni geliştirdiğimiz tekniğin temel avantajı, karın içerisindeki boşluğa girme ihtiyacının olmaması. Teknik olarak daha kolay, hem süre olarak daha kısa süren hem de ameliyattan sonra karın içinde boşluğa girmediğimiz için yapışıklık ihtimalinin daha az olduğu bir ameliyat."

Kadınlarda genital sarkması

Kadınların ağrılı süreçleri son bulacak!

Hem kısa sürede hem de ağrısız bir süreçten kurtaran yeni cerrahi yöntem tedavisinde 8 kişiye uygulanarak, hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ertesi gün ise taburcu edildiklerini ifade eden Aytan, tıp literatürüne katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyleyerek sözlerine şu şekilde sonlandırdı: "Geliştirdiğimiz cerrahi tekniği cerrahi alanında prestijli olan ve yine önemli endekslerce taranan bir dergide yayınlatmış bulunmaktayız. Böylece dünya çapında bu konuyla ilgilenen cerrahlar ve yine bu konuyla ilgilenen araştırmacıların bilgisine sunmuş bulunmaktayız." 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal