Kadınlarda adetten önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntı namaza engel mi? Adet öncesi ve sonrası akıntılar regl dönemi midir?

Kadınların her ay düzenli olarak gördükleri adet döneminde bazı ibadetleri yapamazlar. Bu nedenle kadınlar adet dönemlerinden önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntının namaz ibadetine engel olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki Adet döneminden önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntı namaz ibadetine engel mi? Adet dönemi öncesinde ve sonrasında gelen akıntılar regl döneminden mi sayılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

28.04.2022-17:11 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-17:11) Kadınlarda adetten önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntı namaza engel mi? Adet öncesi ve sonrası akıntılar regl dönemi midir?

Kadınlar her ay düzenli olarak adet görürler. Kadınlar gördükleri bu adet dönemlerinde bazı ibadetleri yapamazlar. Adet döneminde olan bir kadın oruç tutamaz, namaz kılamaz, Kur'an okuyamaz ve camiye gidemez. Bu nedenle kadınlar adet dönemlerinden önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntının namaz ibadetine engel olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Adet döneminden önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntı namaz ibadetine engel mi?

Adet döneminde kadınlarda 6 renk kan görülmektedir. Bunlar; kırmızı, sarı, toprak rengi, siyah, yeşil ve kirlimsidir. Bu gelen akıntıların hepsi hayız kanı sayılmaktadır. Beyaz renk akıntı görülene kadar kadınlar adet döneminde sayılmaktadır. Bu durumda ilk oluşan akıntıya bakılır çünkü akıntılar kuruduğu zaman sararabilmektedir. Adet dönemi öncesinde gelen kahverengi ve bulanık akıntı adet dönemi başlangıcı sayılır bu nedenle namaz ibadeti yapılmaz. Bu akıntıların Hanifi mezhebinde 10 gün Şafi mezhebin de ise 15 günü geçtiği zaman özür sayılır bu durumda gusül abdesti alınarak ibadetlere devam edilebilir. 

Adet öncesi ve sonrası akıntılar regl dönemi midir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal