Kadınlara ve Çocuklara Uygulanan Şiddeti Kınamak İçin Dağ İle Evlendi

Türkiye'nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı'na tırmanan Dağcı Sevgül Eraslan, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti ve ayrımcılığı kınamak amacıyla 4 bin 200 metrede gelinlik giyip sembolik olarak Ağrı Dağı ile evlendi.

27.07.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-18:19) Kadınlara ve Çocuklara Uygulanan Şiddeti Kınamak İçin Dağ İle Evlendi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve deniz seviyesinden 5 bin 137 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek dağı olma özelliğini bünyesinde barındıran Ağrı Dağı'nın yeniden tırmanışa açılması ile birlikte çok sayıda dağcının uğrak noktası olmuş durumda.

4 BİN 200 METRE YÜKSEKLİKTE AĞRI DAĞI İLE EVLENDİ

Ağrı Dağı'na tırmanmak amacıyla 30 kişilik grupla birlikte tırmanışa başlayan Sevgül Eraslan, sırtında taşıdığı gelinliği kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti ve ayrımcılığı kınama isteğiyle 4 bin 200 metre yükseklikte giyerek sembolik olarak Ağrı Dağı ile evlendi.

'SEVGİYLE, ANLAYIŞLA, SABIRLA, TOPLUMDA BİRLİK VE DÜZENİ SAĞLAMAMIZ UMUDUYLA'

'Kadınlar yaşarsa hayat yaşar, çocuklar umutluysa gelecek umutludur' diyerek kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti kınamak amacıyla gelinlik giydiğini belirten Dağcı Sevgül Eraslan, 'Ağrı Dağı ile sembolik olarak evlendim. Çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen suçları ve gösterilen şiddeti kınamak istedim. Toplumun bir parçası olarak kadınlara karşı yapılan ayırımcılık ve çocuklara karşı yapılan çeşitli istismarların insan haklarına aykırı olduğunun farkında olunmasını, bu suçların yalnızca suça uğramış bireylerde değil bizlerde de büyük acılar oluşturduğunu ve her birimizde manevi zararlara neden olduğunun farkındayız.

Aydınlık bir gelecek için kadınların daha güçlü, çocukların ise daha güven içinde ve yara almadan yarınlara çıkması dileğimizdir. Kadın ve çocukların eğitim haklarının ellerinden alınmaması gerekiyor. Sevgiyle, anlayışla, sabırla toplumda birlik ve düzeni sağlamamız umuduyla. Aydınlık bir günde olalım, gelecek bu günlerin oluşturduğu basamaklarla zaten aydınlanacaktır.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal