Kadınlar gönüllü askerlik yapabilir mi, kadınlar askere gidebiliyor mu? TSK Gönüllü askerlik şartları

Kadınlar gönüllü bir şekilde askerlik yapabilir mi? Nasıl başvuru yapılır? Askerlik şartları nelerdir? İşte detaylar...

23.05.2022-14:31 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-14:31) Kadınlar gönüllü askerlik yapabilir mi, kadınlar askere gidebiliyor mu? TSK Gönüllü askerlik şartları

Erkeklerin mecburi askerlik görevini yapması gerekir. Fakat kadınlar için bu mecburi değildir. Ülkemizde kadınların askerlik yapma gibi bir şansı vardır. Kadınlar gönüllü askerlik yapabilmek için başvuru yapabilirler. Peki hangi şartları taşımak gerekiyor? Nasıl gönüllü askerlik yapılır? Detaylar haberimizde!

Kadınlar gönüllü askerlik yapabilir mi?

Askerlik kanununa göre Erkeklerin zorunlu askerlik görevi vardır. Bunun için 20 yaşını bitirmesi gerekir. Türk cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek bu görevi yapmak zorundadır. Kadınlar eğer askerlik yapmak istiyor ise gönüllü askerlik yapabilirler. Jandarma Genel Komutanlığı buna karar veriyor. Gönüllü askerlik yapmak isteyen kadınlar gerekli evrakları hazırladıktan sonra başvuru yapabilir ve başvuru sonucu olumlu olur ise atandığı ilde göreve başlayabilir.
kadınlar gönüllü askerlik ypabilir mi?

Gönüllü askerlik başvurusu

Türk Silahlı Kuvvetleri kadın askerler yetiştiriyorlar. Gönüllü olarak askerlik yapmak isteyen kadınlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin internet adresinden başvuruda bulunabilirler. Rütbe olarak Astsubay ve Subay olarak görevlendirilir. Gönüllü kadın askerlerde aranan şartlardan bir tanesi de 27 yaşını aşmamış olmak ve ilköğretim diploması olması gerekiyor.

Gönüllü kadın asker olmanın şartları

Gönüllü kadın askerlik için alım yok. Fakat gönüllü askerlik yapmak isteyen kadınlar subay ve astsubay olarak görev yapabilirler. Bunun için belirli şartlar bulunuyor. Bunlar; 27 yaşının aşmaması, Lisans diploması olması, hukuki bir engel taşımaması, evli ise eşinin de hukuki engeli bulunmaması gerekiyor. Fiziki olarak ise; Vücutta faça izi kesik izlerinin bulunmaması, boy için ise 1.48-1.78 olması gerekir. Renk körlüğü ve şaşılık bulunmaması lazım.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal