Sevgi izi nedir, nerede yaptırabilirim? Sevgi izi nasıl yapılıyor? Benibuldular.com Müge Anlı sevgi izi nedir? Sevgi izi hakkında detaylı bilgiler

Müge Anlı programıyla beraber hayata geçirilen sevgi izi kampanyası hakkında bir çok insanın internet üzerinden araştırması sürüyor. Peki Sevgi izi nedir, nerede yaptırabilirim? Sevgi izi nasıl yapılıyor? Benibuldular.com Müge Anlı sevgi izi nedir? İşte Sevgi izi hakkında detaylı bilgiler...

23.05.2022-13:35 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-13:35) Sevgi izi nedir, nerede yaptırabilirim? Sevgi izi nasıl yapılıyor? Benibuldular.com Müge Anlı sevgi izi nedir? Sevgi izi hakkında detaylı bilgiler

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla beraber gündeme gelen ‘’Sevgi izi’’ son günlerde yeniden konuşulmaya başlandı. Programın sunucusu Müge Anlı’nın başlattığı Sevgi İzi projesine nasıl katılım sağlandığı ve sevgi izinin nasıl yapıldığı soruları insanların gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Peki Sevgi izi nedir, nerede yaptırabilirim? Sevgi izi nasıl yapılıyor? Benibuldular.com Müge Anlı sevgi izi nedir?

Benibuldular.com Müge Anlı sevgi izi nedir?

Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmettir. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) için uygulanmaktadır.

Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) ücretsiz uygulanmaktadır. Diğer kişilerden ücret talep edilebilir.

Sevgi İzi nedir

Sevgi izi nasıl yapılıyor?

Yakınlarının kaybolmasından endişe eden ailelerin Sevgi İzi başvurusunda bulunabilmesi için iletişim adres ve telefonlarıyla http://www.benibuldular.com/ sayfasına başvurup formu doldurması gerekiyor. Siteden kendilerine bir numara verilecek. Örneğin, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak. Kayıp kişiyle bir şekilde karşılasan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından sitemiz devreye girecek. Koldaki o "rakam"i taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.

Adres ve kimlik bilgileri ile ilgili form doldurulduktan sona kişilere bir kod numarası verilecek. Örnek olarak 1999 kodu. Bu kod kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğine dövme olarak yapılacak. Sistemde kayıtlı olan kimlik bilgileri sayesinde bu kodu taşıyan kişi kaybolduğu takdirde kolaylıkla yakınlarına ulaşılabilecek.

Sevgi izinin dünyada da pek çok örnekleri bulunmaktadır. Örnek olarak İngiltere'nin West Sussex bölgesinde Alzheimer veya bu tür benzeri hastalığı olan kişilere elektronik kelepçe takılarak GPS yoluyla sürekli takip edilmeleri 2013 yılında denenmeye başlandı. Pilot bölge olarak seçilen bu kentte polis, kayıp vakalarını bu yolla azaltmanın mümkün olabileceğini, kaybolan hastaların da kolaylıkla bulunabileceğini belirterek uygulamaya tam destek verdi.

Sevgi izinin Türkiye’deki örnekleri konusunda ise Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün bir açıklaması bulunuyor. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre 104 engelli kişinin parmak izi alındı.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal