Kadınlar Erkeklerden Daha Fazla Gülümser! Gülümsemeniz İçin Belli Başlı Sebepler

Gülümsemek, hem kendimize hem de karşımızdaki insanlara karşı yaptığımız en güzel eylemdir. Gün içinde stres, iş yoğunluğu ya da çevresel faktörler bizi gülümsemekten alıkoysa da sık sık gülümsemek günümüzün iyi geçmesine de vesile olur.

25.07.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-10:20) Kadınlar Erkeklerden Daha Fazla Gülümser! Gülümsemeniz İçin Belli Başlı Sebepler

Gülümsemek, karşılığı en hızlı alınan eylemlerdendir. Gülümsemenin önemi günümüzde giderek daha da belirgin hale gelmektedir. Peki gülümseme ile ilgili bilmemiz gerekenler nelerdir gelin bilrikte bakalım.

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA FAZLA GÜLÜMSER

Genellikle kadınlar erkeklerden daha sık gülümsüyor. Fakat aynı iş yerinde çalışan erkeklerin de kadınlar kadar gülümsediği tespit edildi. Sebebi de aynı sosyal rollere sahip olan erkeklerin kadınlardan etkilenmesi… Ayrıca erkek çocuklar kız çocuklarına göre daha az gülümsüyor fakat daha fazla göz kontağı kuruyorlar.

GÜLÜMSEMEK MAKYAJDAN DAHA ÇEKİCİ

Yapılan bir çalışmaya göre erkeklerin %69'u kadınların gülümsemelerini makyajlı hallerinden çok daha çekici buluyor.

HER BEBEK GÜLÜMSEYEBİLME YETENEĞİNE SAHİPTİR

Yeni doğmuş bebekler pek çok davranış ve sesi etraflarına bakarak öğrenirler. Ancak bilim adamları yeni doğmuş bir bebeğin doğduğundan itibaren gülümseyebilme yeteneğine sahip olduğuna inanır.

KENDİNİZİ GÜLÜMSEMEYE ZORLAMAK PSİKOLOJİNİZİ DÜZELTİR

Psikologlar kendinizi gülümsemeye zorlamanın depresif ruh durumundan çıkılmasında destek olduğunu söylüyor.

 

GÜLÜMSEMEK STRESİ AZALTIR

Gülümsediğinizde vücudunuz ani bir şekilde endorfin, yani mutluluk hormonu salgılıyor. Kendinizi gülmeye zorlasanız bile bu hormon salgılanıyor. Bu ani değişiklik de kendinizi daha keyifli hissetmenize ve stresin azalmasına destek oluyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal