Kadınlar dijital dünyanın gerisinde kalmıyorlar!

Kadın girişimini destekleyen, Binance ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliği sayesinde hayata geçirilen "Binance Teknolojide Kadın Akademisi"nin ilk mezunları, 6 haftalık eğitim programının ardından sertifikalarını almaya hak kazandı.

05.03.2024-14:04 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-15:36)

Kadınların iş alanlarında daha fazla yer edinmelerini ve yaşanan bu ikircilikli hali minimuma düşürme gayesiyle hareket eden "Binance Teknolojide Kadın Akademisi", Türkiye'de kripto, blok zincir ve Web 3.0 alanlarındaki cinsiyet dengesizliğini gidermeyi ve kadınların finansal okuryazarlığını geliştirmeyi amaçlıyor. Üniversite 4. sınıfta okuyan veya yeni mezun 50 kadın öğrenciye finans, teknoloji, kripto, NFT'ler, bulut bilişim ve dijital cüzdan gibi modern finansal teknolojiler hakkında online eğitimler verildi.

Öğrenciler projelerini jüriye sundular!

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Ideathon (Ideathon; yarışmacıların grup halinde veya bireysel olarak katıldığı, belirlenen konuda bir proje ürettikleri ya da bir sorunu süre bir sürede çözmeye çalıştıkları bir yarışmadır. Kısaca bir fikir yarışması olduğu da söylenebilir) sürecine dahil oldu. Bu süreçte öğrencilerden Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği teması altında Web3, blok zincir ve kripto gibi konuları da ele alarak bir proje geliştirmeleri istendi. Proje fikirlerini fasilitatörlerin yardımıyla geliştirdikten sonra öğrenciler, jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi.

‘‘Kadınların yeni dünya düzeninde donanımlı olmaları şart!’’

Binance Teknolojide Kadın Akademisi

AA’dan edinilen bilgilere göre, kadınların donanımlarının iş hayatındaki gerekliliklerine değinen Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, törene katılarak, finansal okur yazarlığı olmayan, geleceğin finansal teknolojilerine yatkın olmayan, özellikle kripto dünyasını içselleştiremeyen, bu konuda bilgi sahibi ve uzmanlığı olmayan kadınların bundan sonraki dönemde teknoloji ve yapay zeka çağında şansının kalmayacağını söyledi.

‘‘Çok doğru bir karar verdik!’’

Planlı bir çalışmanın ürünü olarak harekete geçtiklerini aktaran Başkan Öney, Binance ile daha odaklı, kadını merkezine almış bu eğitimi planladıklarının aktararak, "Kadınlarımızı bu alanda yetiştirecek özellikle kripto dünyasında çalışabilir, kripto dünyasını üretebilir hale getirecek bu eğitimi, akademiyi beraberce planladık. Bugün sonuca baktığımızda çok doğru bir şey yaptığımızı görüyorum’’ ifadelerine yer verdi.

‘‘Şu an bir topluluk yetiştiriyoruz!’’

Kadınlar için iş olanakları konusunda Binance'in çok büyük katkısının olacağını vurgulayan Öney, "Bir topluluk oluşturuyor Binance. Buradan mezun olan öğrencilerimiz bu topluluğunda bir parçası olacak. Binance de elinden geldiği kadar özellikle kripto borsasında, kripto dünyasında kendi mezun ettiği öğrencilerinin var olabilmesi, güçlü olabilmesi, istihdama geçebilmesi ya da girişimlerinin olabilmesi için destek verecektir. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler değil Türkiye'nin her yerine nüfuz ettik ve özellikle deprem bölgesinde de yeni bir projemiz var’’dedi.

''Lider ekibimizde kadınlar var!'' 

Binance Teknolojide Kadın Akademisi

Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, Binance olarak kadınların istihdama katılmasını önemsediklerini belirterek, Binance içerisinde kadınların oranının oldukça fazla olduğuna dikkati çeken Eldoğan, "Şirketimizin kurucu ortaklarından bir tanesi kadın. Liderlik ekibimizde kadınlar var. Türkiye'deki, pazarlama ekibinin yüzde 75'i kadın. Bu tarz eğitimleri ve teşvikleri sadece insanların eğitim almaları, öğrenmeleri için değil, eğitim sonunda da istihdama katılmaları için düzenledik. Bu eğitimlerin pratik hayatta da bir fayda sağlamasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Uygulanabilirliği yüksek projelerde var!

Eldoğan, Teknolojide Kadın Derneği ile yürüttükleri "Binance Teknolojide Kadın Akademisi" mezunlarının yaptıkları kripto ve Blockchain'le ilgili projelere değinerek, şunları kaydetti: "Bu projeleri üreten arkadaşlarımızın projelerini dinledik. Uygulanabilirliği yüksek projeler de vardı. Bundan sonra bu arkadaşlarımızla oturup takip etmek istiyoruz. Bizim çok fazla staj olanağımız var. 180 milyonun üzerinde kullanıcısı olan bir global şirketiz. Belirli bir genel müdürlüğümüz yok. Uzaktan çalışıyoruz. Dolayısıyla aslında bu projeye katılan arkadaşlarımız sadece Türkiye'de değil, Binance'ın uluslararası olanaklarını kullanarak şirket içerisinde çeşitli pozisyonlara çok rahat gelebilirler."

‘‘Kadınların kabulü umut verici!’’

Finansal teknolojilerin çok yeni bir sektör olduğuna işaret eden Eldoğan, "Yeni bir sektör olması içerisinde fırsatları barındırıyor. Mesela şu an ne kadar erkek varsa bir o kadar da kadın olabilir. Çeşitlilik çok önemli. Cinsiyetlerin, farklı geçmiş, hayat tarzları, eğitimlerin, tecrübelerin uluslararası şirketlere bir artı getireceği düşünülüyor. Dolayısıyla her şeyin bu kadar vizyoner olduğu bir sektör, kadınların kabulü açısından oldukça umut verici’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal