Doğalgaza 2 ay boyunca hiç ödeme yapmayacaksınız! 81 ilin her yerinde geçerli

Geçen yıl içerisinde başlatılmış olan ücretsiz doğalgaz uygulamasına tekrardan güncelleme getirilecek. 1 Mayıs itibariyle sona erecek olan uygulama yeni bir karar alınmazsa 2 ay daha devam edecek

05.03.2024-13:05 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-13:05) Doğalgaza 2 ay boyunca hiç ödeme yapmayacaksınız! 81 ilin her yerinde geçerli

Doğalgaz ödemeleri için geçtiğimiz yıl içerisinde 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz uygulaması başlatılmıştı. Geçen yıl başlatılmış olan bu uygulama 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle son bulacak. Uygulamanın başlatılacağı dönem içerisinde alınan karar doğrultusunda herhangi bir yeni karar alınmazsa uygulama 2 ay boyunca daha devam edecek. Söz konusu olan uygulama için yeni bir karar alınması ve devam etmemesi durumunda ise vatandaşlar Mayıs ayından itibaren doğalgaz faturalarına 150 TL daha fazla ödeme yapacak. 

Karadeniz gazının devreye girmesiyle 25 metreküp doğalgaza indirim uygulandı

2023 yılı içerisinde Karadeniz gazı devreye alınmıştı. Böylelikle 81 ilde bütün konutlar için bir ay ücretsiz doğalgaz hakkı tanınmıştı. Bir ay ücretsiz doğalgaz hakkının peşine ise 25 25 metreküplük doğalgazın 12 ay boyunca ücretsiz şekilde verileceği de müjdeli haberler arasında eklenmişti. Doğalgazın indirimli şekilde faturalara yansımasına sebebiyet veren karar 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sona erecek. Eğer tekrardan herhangi bir karar verilmezse doğalgaz indirimi 2 ay boyunca daha devam edecek. Yeni bir karar alınması durumunda ise vatandaşlar 25 metreküplük doğalgazı kendi ceplerinden ödeyecek.

Karadeniz Gazı Projesi

Aboneler 150 TL daha faturalarını eklemek zorunda kalacaklar

2023 yılında Karadeniz gazının devreye girmesiyle beraber vatandaşlar 150 TL civarında indirimli şekilde faturalarını ödemeye başlamıştı. Doğalgaza yapılan peş peşe zamlardan kaynaklı vatandaşların bir hayli cebini rahatlatan 150 TL tutarındaki indirim, 1 Mayıs 2024 itibariyle sona erecek. Söz konusu olan indirim hakkında şu anda henüz yeni bir açıklama gelmedi. Eğer doğalgaz faturalarında yeni bir açıklama gelmeden eski faturalı döneme dönülürse; 81 ilde tüm vatandaşlar 150 TL ilave ücret de faturalarını ödeyecekler. 

Karadeniz Gazı Projesi

Doğalgaz faturalarına zamlı fiyatlar yolda

31 Mart seçimleri yaklaşmışken, geçtiğimiz günler içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı olan Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısını gerçekleştirmişti. Gerçekleştirmiş olduğu toplantıda enerji fiyatlarının artacağına yönelik mesajlar ileten Başkan Karahan, bu noktada faturaların da yükselişe geçeceğinin altını çizmişti. Ek olarak 25 metreküplük doğalgaz tüketimi için ücret alınmaya başladığında da vatandaşların sonbahar ayı itibariyle ödeyecek olduğu doğalgaz faturaları büyük bir merakla bekleniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal