Zihinsel Yükten Kurtulmanın Yöntemleri

Size zor gelen ve kaldırmakta güçlük çektiğiniz ağır zihinsel yüklerinizden kurtulmak ve beyninizi rahatlatmak için bu nörolojik yöntemleri deneyebilirsiniz.

28.01.2019-15:47 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-15:40) Zihinsel Yükten Kurtulmanın Yöntemleri

Size zor gelen ve kaldırmakta güçlük çektiğiniz ağır zihinsel yüklerinizden kurtulmak ve beyninizi rahatlatmak için bu nörolojik yöntemleri deneyebilirsiniz.

FARKINDALIK 

Yapılan araştırmalar farkındalık eğitimi ile birlikte kişilerin beyin kortekslerindeki alfa ritimlerini manipüle edebileceklerini; yani bu teknikle insanların depresif düşüncelerinin üstünü örtmeyi sağlayabilecekleri yönünde.

DİKKATİ BAŞKA YÖNE ÇEKMEK

Zihin aynı anda sadece tek bir şeyle alakadar olabilir. Dikkatinizi tamamen bir şeye verdiğinizde, otomatik olarak diğer şeylerden uzak kalırsınız. İlgili bir makaleye göre, kol ve bacaklarına belli düzeyde ağrı verilen insanlar, önceden odaklanmaları istenilen bölgeleri haricindeki uyarıcılara karşı etkisiz kalırken sadece odaklandıkları bölgelerdeki ağrıyı hissetmişler.

MEDİTASYON

Yapılan bir araştırma daha önce meditasyon denememiş olan insanların ağrılarından ve günlük streslerinden büyük ölçüde kurtulmalarını sağladığını ileri sürüyor. Sadece sekiz haftalık meditasyon terapisiyle sayesinde özellikle hafıza konusunda beyin hareketlerinin oldukça arttığı sonucuna ulaşılmış.

YERİNE KOYMA

Eğer bastırmaya çalıştığınız negatif anılarınız hala sizi rahatsız ediyorsa hayal gücünüzü işleve sokarak, kendinizi çok farklı bir halde düşleyebilirsiniz.

Gelecek sefer zihninizi temizleme ihtiyacınız olursa, bastıramadığınız istenmeyen hatıralarınızın yerine daha güzel anılar düşleyerek beyninizi yönlendirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal