Zamia Çiçeği Bakımı Hakkında Pratik Bilgiler

Banyolarda, küçük camlı mekanlarda bu zamia bitkisi çok sık kullanılmaktadır. Kısa ama çok yapraklı şirin bir çiçek olan zamia bitkisi her yere rahatlıkla uyum sağlayabilir.

07.01.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-10:11)

Boyları elli santimetre ile yüz santimetre arasında değişen zamia çiçeği, sade bir güzellik ve dekoratif açıdan hoşluk sunmasının yanı sıra bakımı oldukça kolaydır.

ZAMİA ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Zamia çiçeği, rüzgâr akımına maruz kalmamalı ve fazla sulamadan da kaçınılmalıdır. Eğer saksının altında çok fazla su birikirse, alt yaprakları sararabilir bu yüzden saksının altında su birikmediğinden emin olunmalı. Sulama esnasında da hep aynı ölçek kullanılmalıdır. Çok fazla ışık talebi yoktur çok güneşli bir yer de bakımı mümkündür fakat doğruda güneş ışığı bitkiye gelmemeli, yarı gölge alanlarda daha iyi yetişirler. Düzenli olarak hafta da bir kez ışık alan yönünün değiştirilmesi gerekir. Zamia bitkisi çok az ışık aldığında, bu büyümeyi yavaşlatacaktır. Zambia çiçeğinin toprak değişimi Nisan aylarından yapılmalıdır. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal