Yüz Bakımı Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Temiz bir yüze sahip olmak biraz çaba gerektirir ama sonuçları sizi memnun edecektir. Bu tavsiyeler yüzünüzü nasıl temiz tutacağınız konusunda size yardımcı olacaktır.

26.11.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-17:02) Yüz Bakımı Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Temiz bir yüze sahip olmak biraz çaba gerektirir ama sonuçları sizi memnun edecektir. Bu tavsiyeler yüzünüzü nasıl temiz tutacağınız konusunda size yardımcı olacaktır.

 

Cilt tipinizi öğrenin: Cildiniz kuru, yağlı veya normal midir? Cildinize uygun yüz ürünleri kullandığınıza emin olmanız için cilt türünüzü öğrenmelisiniz. Normal bir cildiniz varsa, cildiniz nem, yağ ve dayanıklılık açısından doğru dengeye sahiptir. Yağlı bir cildiniz varsa, yüzünüz yıkandıktan birkaç saat sonra parla ve yağlı gözükür. Kuru cildiniz varsa, genellikle yüzünüz pul pul olur. Hassas bir cildiniz varsa, cildiniz sık sık kaşınır ve belirli kimyasallarla temas ettiğinde alerjik reaksiyonlar görürsünüz. Bir çok insanın cildinin bir kısmı kuru iken, bir kısmı da yağlı olabilir. Eğer cildiniz böyle ise karma bir cilde sahipsiniz demektir.

 

Yüzünüzü günde iki kez yıkamaya çalışın: Sabah kalkınca ve bir kere de akşam yıkayın. Herkesin cildi farklıdır ve farklı şeyler gerektirir. Sizin için en uygun olanı bulmak için deneyip test etmeniz gerekebilir.

 

Cildinizi temiz bir havluyla kurulayın: Yüzünü kurularken nazik olun. Yüzündeki deri hassastır. Havlunun temiz olduğundan emin olun. Aksi halde, bakterileri temiz yüzünüze yayabilirsiniz.

 

Toner kullanın: Her zaman gerekli olmasa bile, tonerler, yağlı cilt, sivilce veya tıkanmış gözenekleri olan insanlara çok yardımcı olabilir. Tonerler, fazla yağları ve ölü deriyi temizlemeye yardımcı olur.

Yüzünüze dokunmayın: Yüzünüze dokunmak, gözeneklerin iltihaplanmasına neden olan bakterilerin yayılmasına neden olabilir. Yüzünüze makyaj veya yüz kremi uygulamak için dokunmanız gerekiyorsa, önce ellerinizi yıkayın.

 

Cilt tipinize uygun makyaj malzemeleri kullanın: Akne ve çatlakları önlemeye yardımcı olacak ve gözeneklerinizi tıkamayacak şekilde tasarlanan non-aknejenik makyaj ürünlerini satın almaya çalışın.

 

Bolca su için: Günde en az sekiz bardak su için. Vücudunuzun yeterli miktarda su alması vücudunuzun daha iyi çalışmasını sağlar.

Yüz maskesi yapın: Bir güzellik uzmanına gidebilir ve birisine yüz bakımı yaptırabilir ya da birçok evde kendiniz bir maske yapmayı deneyebilirsiniz. Cilt tipiniz için geçerli olanı kullanmayı unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal