Yurt Dışında Nasıl İş Bulunur?

Yabancı ülkede iş bulmak ve yaşamak hayalleri kuruyorsanız bu yazımız ile yöntemlere bakabilir ve şansınızı deneyebilirsiniz.

01.10.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-15:56)

Yurt dışı deneyimi yaşamak ve yabancı ülkede iş bulmak istiyorsanız internetten ya da iletişimle nasıl iş bulabileceğinizi anlatıyoruz.

YABANCI ÜLKEDE NASIL İŞ BULUNUR?

Her ülkenin bir insan kaynakları profili mevcuttur. Kimi yerde insan kaynakları firmaları varken, kimi ülkelerde ise iş bulma sitesi kullanılıyor. Bu konuda bir araştırma yapabilisiniz. Linkedin'de doğru düzgün hazırlanmış ve anahtar kelimeleri düzgün bir biçimde konulmuş bir özgeçmiş, o konuda iştigal eden insan kaynakları hemen keşfeder. Profil oluşturun, hedef ülkenin kariyer gruplarına dahil olun. İstediğiniz ülkede yer alan Türklerden, linkedin aracılığı ile yardım isteyebilirsiniz. Size bilgi verirler, cv'nizi arkadaşlarına verebilirler, Network'leri mevcuttur. Çekinmenize gerek yoktur. Abartmamak koşuluyla o ülkedeki insan kaynakları uzmanlarından, veya aktif şekilde o ülkede çalışan insanlardan destek isteyin. Ülkenin popülerliğine göre düşük geri dönüş olabilir ya da olmayabilir. Karşılayabiliyorsanız hedef ülkede yüksek lisans deneyin. Burslu veya paralı da gitseniz, yüksek lisansta oluşturacağınız iletişimler işinize yarayabilir. Zamanınız mevcutsa iki aylığına hedef ülkeye kalmaya gidebilirsiniz. Elden cv bırakabilirisniz. Ya da kontakt oluşturabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal