Yurtdışı Alışveriş Limiti

Herkes yurtdışından ürün almayı düşünür. Peki purtdışı alışveriş limiti ne kadar? Yurtdışı alışveriş limiti açıklandı.

04.05.2018-12:33 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-12:30) Yurtdışı Alışveriş Limiti

YURTDIŞI ALIŞVERİŞ LİMİTİ

Ülke dışından e-ticaret aracılığıyla alışveriş yapanlara kötü haber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geldi. Yükselmesi öngörülen gümrüksüz alışveriş ücretleri 2018 yılında daha da indirildi. Peki 2018 gümrüksüz yurtdışı alışveriş ücreti ne kadar oldu?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan ulaşılan malumata göre gümrüksüz yurtdışı alışveriş muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya indirilmesi için öngörülen karar Bakanlar Kurulu’na sunuldu ve kabul edildi. Kanuna göre e-ticaret yoluyla yurtdışından alınan siparişlerde 22 euroyu aşan ve 1500 eurodan düşük olan ürünler için ile %20 tutarında vergi alınacak. Buna hesaba göre, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla alınan mallara ve siparişlere yönelik gümrük muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya indirildi. Peki ayrıntılar nedir?

GÜMRÜKSÜZ ALIŞVERİŞ LİMİTİ 22 EURO OLACAK

Amazon, Ebay, AliExpress gibi yurtdışı sitelerinden malzeme alanlara kötü haber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geldi. Yurdışı alışveriş limiti 30 eurodan 22 euroya indirildi. Eğer e-tiracet yolu ile satın aldığınız ürünler 22 euroyu aşarsa ile %20 arasında vergi alınacak. Yani tasarıya göre e-ticaret yoluyla yurtdışından alınan siparişlerde 22 euroyu geçen ve 1500 eurodan düşük olan ürünler için ile %20 tutarında vergi alınacak. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 euro olarak uygulanması sebebiyle Türkiye'de de bu doğrultuda düzenleme kararı alındı.

 Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal