Yumuşacık Pandispanya Tarifi!

Pastaların temel katmanlarını oluşturan pandispanya keki nasıl yapılır? İşte haberimizde...

30.01.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-17:55)

Ünlü şeflerin özellikle pasta yaparken kullandıkları pandispanya keki nasıl yapılır? Sevdiklerinize yapmak isteyeceğiniz bir tarif... Hadi başlayalım...

MALZEMELER:

  • 4 adetyumurta
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 + 1/4 su bardağı un
  • 2 paketvanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı ılık süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz

PÜF NOKTASI:

Yumurtaların sarılarının içine beyazların, beyazların içerisine sarıların karışmadığından emin olmalısınız. Karışımları eklerken azar azar ekleyin. Karıştırırken alttan üste doğru narin haraketlerle karıştırın. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.

YAPILIŞI:

Süt hariç tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırarak farklı iki kabın içerisine koyun. Bu aşamada birbirlerine karışmamalarına özen gösterin. Yumurta sarılarının üzerine toz şekeri ilave edin ve güzelce çırpın. Sütü de ekleyin ve karıştırın. Şekerle çırptığınız yumurta sarılarının üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Spatulayla güzelce karıştırın. Yumurta beyazlarının üzerine tuzu atın ve iki katına çıkana kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın. İki katına çıkan yumurta beyazlarını yumurta sarılarının olduğu karışımın içerisine üç seferde ilave edin ve alttan üste doğru spatula yardımıyla söndürmeden yedirin. Bulut gibi bir kıvam aldıktan sonra hafif akışkan bir harç elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz bu harcı yağlanmış kelepçeli 22cm'lik kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Ortalama 35-45 dakika arası pişirdikten sonra dilerseniz içerisine limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi gibi farklı aromalar da ilave edebilirsiniz. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek pastanızı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal