Yumuşacık Bagel Ekmeği!

Dışarıda sıkça rastladığımız Bagel ekmeğini evinizde yapıp afiyetle yiyebilirsiniz... İşte tarifi...

01.02.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-10:59) Yumuşacık Bagel Ekmeği!

İşte Amerika'nın simidi denilen yumuşacık 'Bagel' tarifi...

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı ekmek unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşlama suyu için:

  • 2 lt su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için:

  • Mavi haşhaş
  • Beyaz haşhaş
  • Susam
  • Çekirdek

YAPILIŞI:

Yarım su bardağı ılık su, maya ile şekeri bir kapta karıştırmadan önce beş dakika bekletin ve mayayı aktive edin. Un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Ortaya bir boşluk yapıp mayalı karışımı dökün. Kalan suyu da ekledikten sonra karıştırıp yoğurun. Bu alana kıvamına göre su eklemeniz gerekebilir. Hamur, nemli fakat ele yapışmamalı... Unlu bir zeminde hamuru on dakika elastik bir kıvam kazanana kadar yoğurun. Bir kabı yağlayın ve hamuru yerleştirip ılık bir alanda üzerini kapatarak bir saat mayalandırın. Boyu iki katına çıkınca hamuru çimdikleyerek bir on dakika daha bekletin. 8 bezeye ayırın, her birine yuvarlak şekil verin. Ardından bezelerden birini alın ve işaret parmağınız ile baş parmağınız arasındaki boşlukta kontrol etmek üzere ellerinizi yuvarlar gibi oynatırken bir yandan hamurun üzerindeki baskıyı yavaşça azaltarak hamuru zemine bastırın. Parmağınızı unlayıp oluşturduğunuz her bagelin ortasına birer delik açın. Bagelleri biraz çekerek düzeltin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerini kapatıp on dakika bekletin. Bu sırada fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Büyük bir tencereyi ocağa alıp içinde su kaynatın. Her aşamada üçer tanesini haşlamanızı tavsiye ederim. Daha çiğnenir bir kıvam istiyorsanız önlü arkalı olacak şekilde ikişer dakikada, istemiyorsanız birer dakikada pişirin. Bagellerin üzerine haşhaş, keten tohumu, susam ya da çörek otu serpmek istiyorsanız bu aşamada üzerlerini 1 tatlı kaşığı erimiş tereyağ ve süt ile fırçalayıp dilediğiniz malzemeyi serpin. Bagellerinizi yağlanmış fırın tepsisine alın. Altın rengi alana kadar, yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Sıcak servis edebilirsiniz. Ekmeğinizi kesip içine istediğiniz malzemeleri koyduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal