Yükselen Burç Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Yükselen burç, insan doğarken o an gökyüzünde ufukta yükselen burç olarak tanımlanıyor. Peki, yükselen burç nasıl hesaplanır? Yükselen burcun özellikleri ve önemi nedir?

14.04.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-14:43) Yükselen Burç Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Güneş burcu üzerimizde etki eden tek burç değil. Doğduğumuz anda güneş hangi burcun hangi takımyıldızı içindeyse burcumuz belli oluyor. Mart’ta doğarsan balık burcu oluyorsun; Mayıs Haziran arasında doğan ikizler oluyor. Yükselen burç, doğum anımızda yıldızların durumunda göre insandan insana göre değişir. Bizim dış dünyaya karşı gösterdiğimiz davranışlarımızı, özelliklerimizi, algılanma şeklimizi, insanların bizi tanımasını belirler. Girişimciliği, sakinliği, umutsuzluğu; kısaca davranışlarımızın detaylarını belirler. Peki, yükselen burç nedir? Yükselen burç özellikleri nedir? Yükselen burç hesaplama yolları nelerdir? Hepsi haberimizde. 

YÜKSELEN BURÇ NEDİR?

Yükselen burç, insan doğarken o an gökyüzünde ufukta yükselen burç olarak tanımlanıyor. O anın gökyüzü haritasına bakılarak ASC adıyla anılan noktada hangi burcun yer aldığı, kişinin yükselen burcunu belirler. Yükselen burç, doğum tarihi ve saati dikkate alınarak bulunur. Yükselen burç, bir nevi göksel bölge olarak tanımlanır. Gökyüzündeki 12 yıldız bloğunu yükselen burç simgesel olarak açıklar. Bu yıldız kümeleri 30 derecelik açılarla Dünya’nın etrafını çevreler. Yükselen burç, normal burcumuz kadar önemlidir.


YÜKSELEN BURÇ HESAPLAMA 

Yükselen burç insanın karakterini en çok belirleyen burçtur. Yükselen burç hesaplaması yapılırken doğum saatiniz (dakikasına kadar), doğum tarihiniz (gün, ay ve yıl) ile doğum yeriniz oldukça önemlidir. Yükselen burçlar, tahminen iki saatlik bir değişiklik gösterir. Doğum saati kesin bilindiği sürece yükselen burcu hakkında kesin bilgiye ulaşılabilir. Yükselen burcun derecesini bulmak için tam doğum saati ve bir astroloğun yorumuna ihtiyaç vardır. Hesaplamayla birlikte gökteki cisimlerin konumu detaylı olarak hesaplanır. 

YÜKSELEN BURÇ ÖNEMİ

Yükselen burcu, sağlıkla ilgili önem taşır. Kişinin karakterini direkt olarak belirler; hatta kişinin karakterini belli eden en önemli etkendir. İlk güneş burcu değil, yükselen burcu hissedilir. İlk izlenimi yükselen burcu verir. Klasik astrolojiye göre yaşam evidir. Kendimizi yükselen burcumuzla insanlara sunarız.

YÜKSELEN BURÇ YORUMLARI

Yükselen burç, çevreyle olan iletişimi etkilediği için yükselen burcu bilmek önemlidir. Aşk, sağlık, para, aile gibi konularda yükselen burç kişilere bilgi verir. 

- Hava grubu, meraklı, canlı ve kendini iyi anlatabilir. Zihinsel olarak hızlı bir kimse olarak insanlar hava grupları tanımlanır. Hava grubu, her işte bir anlam aramaya çalışarak kendini üzer.

- Ateş grubu, kendinden emin ve eylem insanıdır. Fiziksel enerjiye sahiptir ve tez canlıdır. Dünyada iz bırakmaya çalışır. İnsanların düşüncelerine değer vermez, benlik duyguları aşırı gelişmiştir. Bu grup herkese müdahale etmek isterler. 

- Toprak grubu, maddesel bakış açılarıyla ve değişmeyen fikir yapıları onları belirleyen özelliklerden biridir. Dünyeviliğe odaklanmışlardır. Hayata karşı kararlıdırlar. 

- Su grubu, duygusallık tarafından esir alınmıştır. Mantıksallıktan oldukça uzaktırlar ve sezgiler onlar için çok daha önemlidir. Kolaylıkla etkilenebilirler. Duygularının yoğunluğu yüzünden zorluk yaşarlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal