Yetmeyen Zamana Meydan Oku

Zaman seni değil,sen zamanı yönet.Kendine zaman ayır,yetişemiyorum dediğin noktada rutinliği seç.Nasıl yani sıkıcı bir hayatı mı seçeyim deme...Okuyunca anlayacaksın aslında rutinlik düşünüldüğü kadar korkutucu veya sıkıcı değil.

29.01.2020-14:43 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-14:47)

Zamanınızı değerlendiremediğinizi düşünüyor,metropol şehirdeyim bu daha da yorucu hiçbir şeye yetişemiyorum diyorsan rutinliğe odaklan.

Zamanı Değerlendirme

Zaman yetmiyorsa, ne yapacağınız belli değilse, hiçbir yere, hiçbir işe yetişemiyorsanız, izleyeceklerinizi izleyemiyor, gideceğiniz yerlere gidemiyorsanız, kafanızda hep bir yapılacaklar listesi uçuşuyorsa, rutinin gücünü keşfedin! Alarm çalıyor, erteleyip 15 dakika daha uyusak mı? Bugün ne giysek? Kahvaltıyı evde mi yapsak yol üzerinden bir şeyler mi alsak? Her şeyi bu kadar düşünmemeliyiz. Araştırmalar gösteriyor ki beynin en çok enerji harcadığı aktivitelerden biri seçim yapmak. Beynin yorulmasına sebep oluyor. Bizi oldukça zorlayan bu seçimlerden kurtulmak mümkün değil fakat günlük, zaman alan bu seçimleri azaltmanın bir yolu olmalı; rutinler. Düşünün, sabah kalkınca dişlerimizi fırçalıyoruz ve fırçalasam mı, ne zaman fırçalasam diye düşünmüyoruz. Çünkü artık o davranış rutinimiz haline gelmiş. Aynı şekilde günümüzün belli kısımlarını rutinleştirirsek boşuna enerji harcamadan zamanı değerlendirmiş oluruz. Rutin bir hayat denince sıkıcı olacağı izlenimine kapılmayın. Aslında tam aksine, rutinler  bizi özgürleştiriyor! Günümüzün bir kısmını rutine aldığımızda geri kalan kısmını çok daha üretken geçirebiliyoruz.  Önemli olan doğru rutinler yaratmaktır.

Pazartesi başlayıp salı bıraktığımız diyetler, yazılıp da gitmediğimiz spor salonu, sürekli ertelediğimiz işlerin altında eziliyoruz.

Alışkanlıklarınızı gözden geçirin

Ufak kaçamaklar yapmanın tadını çıkarın. Rutinleri hayatlarımızı kolaylaştırıyor gibi gözükse de her şeyi rutine bağlayamayız.

Herkesin rutini kişiseldir ve ihtiyaçlarına göre şekillenir. Kimileri sabahları daha enerjik ve üretken olurken kimileri geceleri daha verimli olabiliyor.

Sabahı Sevenler

Ailenizden önce uyanın ve kendinize zaman ayırın.

Uyanır uyanmaz yapacağınız 5 dakikalık esneme hareketleri siz daha esnek ve iyi hissettirecek.

Kahvaltıyı ihmal etmeyin.

Sabah sporu yapın.

Geceyi Sevenler

Sadece kendiniz için olsa bile yemek hazırlayın. Kendinizi önemsediğinizi gösterir.

Yoğun bir gün geçirdiyseniz yapacağınız duş kendinizi iyi hissettirecek.Meditasyon yapın. Sizi yoran düşüncelerden arınmanıza ve sonraki güne huzurlu bir şekilde başlamanıza neden olur.

Uyumadan iki saat önce teknoloji detoksu yapın. Özellikle telefonlardaki mavi ışıktan uzak durmak uykuya dalmayı kolaylaştırırken uyku kalitesini de artırıyor.

Cilt bakımı için zaman ayırın. Tüm gün makyajdan ve tozdan tıkanan gözenekleri açıp cilt bakımınızı yapın.Daha ferah bir cilt sizi iyi hissettirecek ve uykuya daha rahat dalmanızı sağlayacak

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal