Yaşa Göre Cilt Bakım Önerileri

Her yaş döneminde ciltte bazı değişiklikler meydana gelir. Eğer bu değişimlere karşı tedbirli olup, önlem alırsanız, her zaman sağlıklı ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz. Sizler için 20'li ve 30'lu yaşlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırdık.

26.02.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-12:10) Yaşa Göre Cilt Bakım Önerileri

Her yaş döneminde ciltte bazı değişiklikler meydana gelir. Eğer bu değişimlere karşı tedbirli olup, önlem alırsanız, her zaman sağlıklı ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz. Sizler için 20'li ve 30'lu yaşlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırdık. İşte detaylar...

Genetik Faktörlerde Önemlidir

Cilt yaşlanmasında genetik faktörler önemlidir. Bazı ciltler daha geç yaşlanır. Ayrıca sağlıklı beslenme- bol bol su içme, güneşten korunma, düzenli egzersiz yapmak, sigara kullanmamak, cilde doğru bakma, kilo alıp vermeme, stres kontrolü cilt yaşlanmasına karşı alınabilecek önlemlerdendir.

20'li Yaşlarda Nelere Dikkat Edilmeli?

- Cilt, dolgun, pürüzsüz ve sıkıdır. Yağ ve nem oranı iyidir. Hatta bazı ciltlerde yağlanma fazlalığına bağlı sivilce ve komedon oluşumu görülebilir.

- 25'li yaşlardan sonra başta göz çevresi olmak üzere bazı değişiklikler yaşanır. Göz çevresi cildi ince ve hassastır, bu nedenle yaşlanmaya bağlı değişimler en erken burada görülür.

- Bu dönemde seçilecek cilt tipine uygun temizleyici, tonik, su bazlı nemlendirici ve güneş koruyucular son derece önemlidir. Göz çevresi kremleri kullanmaya 25 yaşında sonra başlanmalıdır. Ancak kullanılan ürünler yoğun olmamalıdır.

- Haftada 1-2 kez arındırıcı peeling ve sonrasında nem maskesi yapılabilir. Arındırıcı peeling ile ciltteki ölü hücreler atılır, gözenekler temizlenir, dolaşım hızlanarak sonrasında kullanılacak ürünlerin emilimi artar.

30'lu Yaşlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

- Bu dönemde ciltte değişimler daha çok görülmeye başlar, uygun ürün kullanımına ek olarak bazı tedbir almakta fayda vardır.

- Antioksidan, vitamin içeren nemlendiriciler, antiaging özellikli gece kremleri kullanılmalıdır.

- Göz çevresi ve alında başlayan mimik çizgiler için botulinum toksin uygulanabilir. Cildi canlandırmak, çizgileri azaltmak için gençlik aşısı, dolgu, somon DNA'sı, mezoterapi uygulamaları yapılabilir.

- Ciltteki cansız, mat görünüm için lazer ve kimyasal peeling tedavileri önerilebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal