Yağdan Kilo Vermek İçin İp Uçları

Eğer kilo verirken yağdan vermezseniz, geri alma ihtimaliniz oldukça fazladır. Peki kiloyu yağdan nasıl verebilirsiniz? Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, yağdan kilo vermek için bazı önerilerde bulundu.

04.02.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-17:36) Yağdan Kilo Vermek İçin İp Uçları

Eğer kilo verirken yağdan vermezseniz, geri alma ihtimaliniz oldukça fazladır. Peki kiloyu yağdan nasıl verebilirsiniz? Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, yağdan kilo vermek için bazı önerilerde bulundu. İşte detaylar...

1. Bitkisel Yağlar Tüketin

Bitkisel yağlar olarak adlandırılan ceviz, badem, fındık, zeytin, hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi yağların sağlığımıza birçok faydası vardır. Bu besinlerin sindirimi uzun sürede gerçekleştiğinden hem tok tutar hem de bitkisel yağların tüketimi vücutta yağ yakımını hızlandırır. Yağ yakımını hızlandırmak için bu besinlerin fazla miktarda tüketilmesi vücutta yağlanmaya sebep olur.

2. Kompleks Karbonhidrat Tüketin

Basit karbonhidrat olarak adlandırdığımız karbonhidratları (bal, reçel, marmelat, şeker) tükettiğiniz takdirde şeker seviyesi birden yükselecek ve insülin salınımı artışı meydana gelecektir. Vücutta insülin salınımı arttığında ise yağlanma ortaya çıkacaktır. Bu yüzden tükettiğiniz karbonhidratları, kompleks karbonhidratlar olarak adlandırdığımız karbonhidratlardan (yulaf, kinoa, mercimek, kepekli bulgur) yana tercih ederseniz insülin salınımı daha dengeli bir şekilde olur. Bu durum hem daha uzun süre tok kalmanızı hem de vücudun yağlanmasını sağlar.

3. Kafeini Yeterli Miktarda Tüketin

Yeterli oranda kafein tüketimi vücutta yağ yakımının hızlanmasını yardımcı olur. Günde bir insanın ortalama olarak alması gereken kafein miktarı 300 mg kadardır. Bu da 2-3 fincan kahve ve 6-7 bardak çay tüketebileceğimiz anlamına gelir. Yağ yakımını hızlandırmak adına fazla miktarda tüketilen kafein; tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı, idrar miktarının artması, vücut suyunda azalma ve vücutta çatlak oluşumu gibi etkilere sebep olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal