Yağ Yakımını Hızlandıran 5 Besin

Kilo vermeye yardımcı ve yağ yakmayı sağlayan mucizevi bir besin henüz bulunmasa da bazı besinler metabolizmada değişiklikler yaparak vücut durumunu etkileyebiliyor ve yağ yakımına destek olabiliyor.

11.12.2018-14:25 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-14:22) Yağ Yakımını Hızlandıran 5 Besin

Kilo vermeye yardımcı ve yağ yakmayı sağlayan mucizevi bir besin henüz bulunmasa da bazı besinler metabolizmada değişiklikler yaparak vücut durumunu etkileyebiliyor ve yağ yakımına destek olabiliyor. İşte yağ yakımına destek olarak kilo vermeye yardımcı 5 besin.

KIRMIZI BİBER: Kırmızı biberin yağ yakıcı etkisi barındırdığı kapsaisin isimli bir maddeden kaynaklanıyor. Kapsaisin yemeğin ardından vücut sıcaklığını arttırarak daha hızlı ve etkili yağ yakımına yol açıyor. Daha hızlı ve verimli kalori yakımı daha az yağ depolamak demektir.

 

ZENCEFİL: Yapılan araştırmalara kapsamında görülüyor ki zencefil yüksek yağlı diyetin etkilerine karşı etkili bir besin.

 

KAHVE: Gün içinde tüketilen 1 fincan kahve metabolizmanızı hızlandırır. Barındırdığı kafeinle özellikle egzersiz sırasında metabolizmayı hızlandırıcı, yağ oksidasyonunu veya yakımını yükseltici bir etki gösterir.

 

YEŞİL ÇAY: Yeşil çay barındırdığı EGCG adlı bir bileşik yardımıyla yağların depolanmasına engel olur ve vücuttaki yağ yakım hızını yükselterek obeziteye engel olur. Günlük önerilen miktar 2-3 kupa yeşil çaydır.

 

HİNDİSTAN CEVİZİ: Hindistan cevizi orta dereceli yağ asidi bakımından zengin bir meyvedir. Orta zincirli yağ asitleri metabolizma hızınızı yükseltici bir etkiye sahiptir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal