Verimli Bir Yarıyıl İçin Tavsiyeler

Yarıyıl tatilinin başlamasına kısa bir zaman kaldı. Okul başarısı için, bu ara dönemi hem aileler hem de çocuklar verimli bir şekilde geçirmeli. Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu, ara dönemin iyi geçmesi için bazı önerilerde bulundu.

15.01.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-17:44) Verimli Bir Yarıyıl İçin Tavsiyeler

Yarıyıl tatilinin başlamasına kısa bir zaman kaldı. Okul başarısı için, bu ara dönemi hem aileler hem de çocuklar verimli bir şekilde geçirmeli. Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu, ara dönemin iyi geçmesi için bazı önerilerde bulundu. İşte detaylar...

CEZA VERMEK DOĞRU DEĞİL

Uzun ve zorlu bir dönemin ardından karne heyecanı hem aileleri hem de çocukları sardı. Çocukların bir kısmı emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu aileleri ile paylaşırken, bazıları da başarısız olduklarını düşünerek burukluk yaşayabiliyor. Çocukların karnesi nasıl olursa olsun bu konuda ebeveynlere önemli görevler düşüyor. Ailelerin iyi karne getiren çocuğu maddi içeriği fazla olmayan amaca yönelik sürprizlerle ödüllendirmesi faydalı olabiliyor. Zayıf karne getiren çocukların ailelerinin ise ceza sistemi uygulamak yerine ikinci dönemin nasıl daha verimli geçirilebileceğinin planlarını yapması gerekiyor.

Ailelerin yapması gerekenler;

- Çocuklarınızı yarıyıl tatilinde gelecek döneme hazırlayın.

- Çocuklarınıza bu karnenin son karne olmadığını hatırlatın.

- Karne tatilinde kaliteli zaman geçirmesi için elinizden geleni yapın.

- Ara tatili çok rahat geçirirse, okul döneminde zorluk yaşayabilir, bunu unutmayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal