Ustalarından Mısırı Haşlamanın Tüyoları

Dışarıda süt mısırı olarak satılan ve evde annelerimizin de bize yaptığı haşlama mısır için işin ustaları tüyoları tek tek saydı.

24.08.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-12:33) Ustalarından Mısırı Haşlamanın Tüyoları

Sadece mısırı haşlamakla olmaz. Süt mısırının gerçek tadını almak için bu tüyolara dikkat etmelisiniz.

EN MUHTEŞEM SÜT MISIR NASIL YAPILIR?

Mısırları ayıklayın, dış yapraklarını kullanmak üzere bir kenara koyun. Suyu tencereye alın ve kaynatın. Azıcık süt ve tereyağı ekleyin. Son olarak mısırları, suyun içine atın. Mısır yapraklarını, mısırların arasına koyun. Süt ve tereyağ mısırın lezzetini çoğaltacak, mısır yaprakları değişik bir aroma katacaktır. Mısırlar yumuşayana dek pişirin. Mısırın pişme zamanı, mısıra göre farklılaşabilir. Kaynayan su miktarı azaldıkça sıcak su ilave edebilirsiniz. Suyun soğuk olmaması önemli. Pişirme suyuna tuz koymayın, yoksa mısırlar sertleşir. Tuzu servis yaparken ilave edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal