Un Çeşitleri Neler? Hangi Unda Hangi Vitamin Var?

Her mutfağın olmazsa olmaz malzemesi un çeşitlerini ve özelliklerini merak edenler bir araya getirdik. Arpa, mısır, nohut un çeşitlerini ve hakkında bilmediklerinizi derledik.

02.07.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-08:56)

Unlar hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Un çeşitleri hakkında bilmek istediklerinizi derledik.

UN ÇEŞİTLERİ  

Kırmızı Buğday Unu; Protein açısından oldukça yüksek olan kırmızı buğday unu ekmek yapımı için en müsait un çeşitidir. Kırmızı buğday unu ile yumuşacık kabarık ekmekler yapabilirsiniz!

Buğday Unu; Annelerimizin o enfes lezzetlerinden kendimizi alamadığımız börek ve kurabiye tariflerinde sıkça kullandığımız buğday unu en çok kullanılan un çeşitlerinden biridir. 

Çavdar Unu; Esmer rengi ile bildiğimiz toğrak kokusuna benzeyen kokusu ile diyet listelerinin alışıldık unu olarak karşımıza çıkıyor. Buğday unundan sonra en çok kullanılan tahıl olarak karşımıza çıkan çavdar unu buğday unu ile karıştırılarak da pek çok lezzette bir arada kullanılıyor. 

Arpa Unu; Hayvan yemi olarak da bildiğimiz arpa unu besin değeri ile ufak farkları olmakla birlikte buğday ununa benzemektedir. Mayalı ekmek yapımında daha sık kullanılan arpa unu da buğday unu ile beraber tüketilmektedir. 

Mısır Unu; Mısır unu denince aklımıza ilk gelen un çeşitlerinden biri de Karadeniz'dir. Karadeniz bölgesinde yaygın olarak kullanılan mısır unu gluten oranı düşük olduğundan mayalı ekmek yapmakta buğday unu ile karıştırılmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal