Kıymalı Makarna Tarifi

Çocukluğumuzdan beri çok severek yediğimiz kıymalı makarnayı enfes yapmak istiyorsanız sosun malzemelerini doğru sırayla kullanmanız gerekiyor. İşte kıymalı makarna yapmanın püf noktaları.

01.07.2019-17:55 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-17:48)

Her öğünün en sevilen yemeği, vazgeçilmezimiz makarnayı kıymalı yapmayı denediniz mi? İşte denemek için harika bir fırsat, mükemmel bir tarif.

KIYMALI MAKARNA

Malzemeler:

1 paketspagetti makarna, 300 gram orta yağlı kıyma, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet defne yaprağı, 1/2 çay bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber. 

Hazırlanışı:

Spagetti makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzüp sonra bir kenarda bekletin. Kıymalı sosu için; kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı 2 dakika kadar yağda kavurun. Orta yağlı kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sonrasında; domates salçası, defne yaprağı, pul biber, tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ekleyin ve sosu kaynatın. Aroma vermesi için kullandığınız defne yaprağını sos karışımından çıkartın. Haşlanmış makarna ve kıyma harcını tencerede karıştırın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal